Radnice zřídí novou organizační složku Živý Zlín – kulturní agentura

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Projekt Živý Zlín, známý v předchozích letech jako „Živé náměstí“ a „Živé (nejen) náměstí“ zastřeší nová organizační složka Magistrátu města Zlína. Serveru Zlin.cz o tom řekl mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Pod názvem Živý Zlín – kulturní agentura naváže na sedmiletou tradici města, kterou se v rámci těchto „živých“ projektů staly desítky oblíbených kulturních, sportovních a společenských akcí ročně.

Doposud byl Živý Zlín v režii statutárního města Zlína a organizaci projektu zajišťovalo Městské divadlo Zlín. Vzhledem ke zvyšujícímu se rozsahu aktivit rozvíjejícího se projektu, na kterém už divadlo nemůže nadále spolupracovat, přistoupilo město ke zřízení vlastní organizační složky Živý Zlín – kulturní agentura. Ta se kromě stávající pořadatelské práce chystá například sladit kulturní aktivity ve městě tak, aby si z nich mohl vybrat každý obyvatel Zlína. Zároveň bude zaměřena i na celkovou propagaci kulturního dění v našem městě.

V plánovaném rozsahu pořádaných akcí, které by mohly dosáhnout čísla až sto za rok, nám nová organizační složka magistrátu Živý Zlín – kulturní agentura poskytne větší prostor pro koordinaci kulturních aktivit ve městě. Ty chceme nejenom navýšit, ale také zaměřit na všechny cílové skupiny. Kulturní agentura také zaštítí koncepční propagaci zlínské kultury, která tady chybí. Chceme, aby prostřednictvím organizační složky Živý Zlín – kulturní agentura postupně vznikla otevřená platforma pro kulturní život ve Zlíně,“ uvedl primátor města Zlína Jiří Korec.

Nedílnou součástí aktivit by byla koordinace akcí pořádaných statutárním městem Zlínem či ve spolupráci s ním, a akcí organizovaných nezávislými externími pořadateli. Jedná se zejména o poradenství při ohlašování akcí na veřejném prostranství, při předkládání výjimek z obecně závazné vyhlášky atd.

Živý Zlín má na svém kontě ročně desítky pořádaných akcí. Rovněž spolupracuje s řadou externích pořadatelů, jednotlivců i organizací ve městě, je iniciátorem projektů i výzev a také poskytuje poradenství a servis externím pořadatelům. Samotní obyvatelé Zlína mohou být aktivní součástí jednotlivých projektů, podílet se na realizaci akcí či být samotnými aktéry. Vstup na akce je zdarma.

Organizační složka Živý Zlín – kulturní agentura bude zřízena k datu 1. července 2020 a jejím sídlem bude zámek ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x