Ragby, lukostřelba či taekwondo. Přes dvacet zlínských sportovišť otevře své brány veřejnosti

Brány na Dny otevřených sportovišť nechá dokořán i zlínská horolezecká stěna. Foto: Vertikon Zlín
ZLÍN – Unikátní akci Dny otevřených sportovišť pořádá město Zlín zcela poprvé, v rámci oslav 700 let města. Zlíňanům otevře své brány přes dvacet místních klubů i organizací. Nabídnou dospělým i dětem zdarma spoustu tradičních, ale i netradičních sportů. Akce se uskuteční v pátek 22. a v sobotu 23. dubna ve vybraných časech na zlínských sportovištích, veřejných prostranstvích a ve sportovních halách.

Ve Zlíně máme obrovské množství sportů a také řadu skvělých profesionálních trenérů. Právě pod jejich vedením mohou zájemci najít cestu k novému sportu a vyzkoušet si ho. Stejně tak se díky odbornému vedení mohou i u sportu, který už znají, dozvědět něco víc o technikách a prohloubit si znalosti a dovednosti. Během akce lze vyzkoušet celou škálu sportovních aktivit, od gymnastiky po lezeckou stěnu,“ popsala hlavní manažerka oslav 700. výročí města, Jana Kubáčová.

Zdarma zájemci objeví například základy atletiky, zúčastní se volejbalového tréninku či se navštíví otevřenou lekci taekwonda. Zúčastnit se mohou všichni bez ohledu na fyzickou kondici či zkušenosti. V jakém čase je lekce otevřená, co k tomu je potřeba nebo zda je třeba se předem zaregistrovat pro omezenou kapacitu, zjistíte na výročním webu www.zlin700.eu

Každé sportoviště se veřejnosti představí jiným způsobem. Například Gymnastika Zlín připravila pro zájemce zábavnou lekci pro děti i rodiče s gymnastickými i parkurovými prvky. Klub Taekwondo WTF Zlín nabídne lekci, kde se návštěvníci seznámí se základními technikami tohoto sportu, a to pod vedením certifikovaného trenéra I. třídy Svatopluka Štípka, který se sportu začal věnovat v roce 1989 a je několikanásobným Mistrem ČR.

V rámci této akce nabídneme zájemcům speciální fitness lekci, kterou absolvují v jedinečných skákacích botách. Do Dnů otevřených sportovišť jsme se zapojili s velkým nadšením, rádi představíme náš netradiční sport,“ řekla certifikovaná lektorka Marie Válková ze studia Meet Fit.

Dny otevřených sportovišť vyvrcholí v neděli 24. dubna Zážitkovým happeningem na počest Emila Zátopka. Těšit se můžete na koncert F-dur Jazzbandu a dalších kapel, kreativní dílny či sportovní stanoviště. Netradiční zážitkové klání s výtěžkem ve prospěch Azylového domu se odehraje ve třech kategoriích, a to nejkreativnější kostým, nejoriginálnější styl běhu a nejrychlejší zdolání trati. Happening proběhne pod záštitou primátora města Zlína, Jiřího Korce.

Akci pořádá město Zlín a organizačně ji zaštiťuje příspěvková organizace kulturní a kreativní centrum Živý Zlín. Vše důležité najdete na www.zlin700.eu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x