Realizační tým Beranů posílil trenér Kapuš, na střídačku se postaví už v sobotu při speciálním zápase

Nový trenér zlínských hokejistů Richard Kapuš naposledy působil ve Slovanu Bratislava. Foto: Berani Zlín
ZLÍN – Zlínští hokejisté mají nového trenéra. Realizační tým Beranů rozšířil Richard Kapuš. Bývalý slovenský reprezentant, který naposledy působil ve Slovanu Bratislava, rozšířil současný realizační tým, doplní Jana Srdínka a Zdeňka Sedláka.

Šestinásobný mistr slovenské extraligy ještě na konci roku 2023 působil jako asistent ve Slovanu Bratislava.

Nyní se vůbec poprvé představí mimo své rodné město, kde působil od ukončení své hráčské kariéry v roce 2012. Začínal jako kouč týmu do 18 let, se stejnou kategorií se jakožto člen realizačního týmu reprezentace podíval i na Mistrovství světa. Poslední tři sezony opět působil jako asistent ve Slovanu, a to jak u hlavního, tak záložního týmu.

Zlínským hokejistům může padesátiletý kouč předat nemalé zkušenosti, jako hráč se totiž představil na sedmi světových šampionátech a dvou olympiádách. Kapuš má ve sbírce stříbro a bronz ze světového šampionátu, další bronz z MS do 20 let, a dokonce zlato z turnaje osmnáctek!

Kapuš si premiéru ve zlínském klubu odbude při dnešním speciálním zápase proti Přerovu. Berani proti Zubrům oslaví 95 let hokeje ve Zlíně! Do síně slávy moravského klubu budou uvedeni Leon Wesley in memorian, Josef Herčko, Ernest Bokroš, Juraj Jurík a Ondřej Veselý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x