Recidivista opět kradl, zřejmě pod vlivem drog

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – V úterý večer 15. června skončil za mřížemi sedmadvacetiletý muž ze Zlína. Ten nejdříve loupil v doprovodu svého mladšího kumpána a následně i na vlastní pěst.

Zadržený muž v květnu společně se svým o čtyři roky mladším kumpánem během jedné noci ukradl jízdní kolo a další předměty. Sám pár dní nato v krádežích pokračoval. Čtyřikrát trestaný recidivista, který byl poprvé odsouzený již v sedmnácti letech, proto skončil ve vazbě.

Za rozhodnutím vloupat se do několika panelových domů ve Vizovicích zřejmě stály drogy. Během noci se muži postupně vloupali do tří bytových domů, u nichž vypáčili vchodové dveře. Ukradli vozík za jízdní kolo, značkové boty a horské kolo. Nájemníci hned ráno oznámili odcizení jednotlivých věcí. Kriminalisté záhy odhalili pachatele a dokonce našli i odcizené věci, které jejich majitelům vrátili.

Oba muže obvinili ze spáchání trestného činu krádež, spáchaného ve spolupachatelství. Vzhledem k tomu, že byli oba zloději nedávno odsouzeni pro obdobnou trestnou činnost a byli ve zkušební době, hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky.

Starší z nich je zřejmě nepoučitelný, protože pár dní nato odcizil z posezení u půldomku ve Zlíně dámský batoh. V batohu byla peněženka s veškerými doklady a platební kartou. Muž se dokonce pokusil o výběr pěti tisíc z bankomatu, což se mu nepodařilo,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Kriminalisté následně podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x