Recidivista vykradl ve Zlíně tenisovou halu, putoval za mříže

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Rovnou ve výkonu trestu skončil pětadvacetiletý recidivista, který ukradl peníze a další věci v tenisové hale ve Zlíně. Způsobil škodu kolem 55 tisíc korun, má už deset záznamů v rejstříku trestů, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Případ se stal loni v říjnu, policie ho několik týdnů řešila. „Recidivista se vloupal do tenisové haly ve Zlíně, odkud odcizil peníze, cigarety a vypáčil bezpečnostní schránku, z níž odcizil další finanční hotovost. Celkově si krádeží přišel na 55 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu,“ uvedla Kozumplíková.

Policisté totožnost pachatele odhalili po několika týdnech prověřování, výslechů svědků a na základě odebraných stop a dalších věcí. Zadrželi ho v bytě na sídlišti ve Zlíně, kde pobýval u kamaráda. „Ke krádežím se nepřiznal, naopak tvrdil, že v konkrétní tenisové hale nikdy nebyl,“ dodala Kozumplíková.

Soudce okresního soudu muže poslal přímo do výkonu trestu, protože byl za obdobnou trestnou činnost už několikrát trestaný, naposledy koncem listopadu loňského roku. Muž měl podle mluvčí v rejstříku trestů deset záznamů zejména pro majetkovou trestnou činnost, nemá stálé zaměstnání ani bydliště a obživu si soustavně opatřuje krádežemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x