Rekonstrukce páteřního chodníku skrze Smetanovy sady je hotová

Rekonstrukce páteřního chodníku skrze Smetanovy sady je hotová. Foto: web Uherského Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město ve svém největším parku, Smetanových sadech, opravilo za více než 5 milionů korun jeden z páteřních chodníků. Jde o trasu začínající za budovou kina Mír, která dále vede kolem Slováckého muzea a Slovácké búdy k ulici U Stadionu.

Součástí akce byly také práce na veřejném osvětlení, při kterých došlo k osazení 3 nových svítidel, podél chodníku jsou také nové lavičky k sezení. Jednotlivé etapy prací trvaly půl roku, nicméně opravou chodníku se prostředí v parku jednoznačně posunulo k lepšímu. 

Rekonstrukce se netýkala jen samotného chodníku, ale i zpevněného povrchu oválu u altánu, větší zpevněné plochy u Slováckého muzea a menší u Slovácké búdy.

„Naposledy byly vybrané komunikace v parku opravovány asi před pěti lety v rámci velké investiční akce. Touto opravou chodníku jsme na to chtěli v podstatě navázat. Všichni, kdo do parku chodí, by jistě potvrdili, že stav páteřní komunikace od Míru po ulici U Stadionu, ani stav přilehlých ploch už nebyl příliš uspokojivý. Povrch chodníku jsme, podobně jako při předešlé akci, řešili kombinací nepravidelných betonových kostek a v některých částech žulových kostek,“ popsal starosta města Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x