Rekonstrukce rožnovské polikliniky jde do finále

Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Rekonstrukce polikliniky v Rožnově pod Radhoštěm se pomalu chýlí k úspěšnému konci. Poslední 8. etapa stavebních prací je naplánována od 29. října do 10. listopadu a týkat se bude rekonstrukce centrálního schodiště na všech podlažích polikliniky.

Práce se budou týkat renovace obkladů, schodišťových stupňů a zábradlí na centrálním schodišti a dále proběhne rekonstrukce zbývajících přilehlých chodeb a čekáren k tomuto schodišti. Tyto práce budou znamenat přerušení provozu zubních ordinací MUDr. Váňové a MUDr. Bartošíka a dočasně od úterý 29. října do neděle 3. listopadu nebude bezbariérově přístupné patro s chirurgií a rentgenem,“ vyjmenoval rožnovský radní Martin Drápal.

Minimálně po dobu rekonstrukce budou moci pacienti využívat boční vchod do polikliniky ze strany od Městského úřadu, kterým se pohodlně dostanou například ke zmíněné chirurgii. Zbývající práce by již neměly přinést omezení pro veřejnost.

Od výstavby polikliniky v 80. letech 20. století nedošlo k žádné větší rekonstrukci společných prostor. Udělaly se nové podhledy z důvodu zakrytí kabeláže, nicméně stav ploch stěn a podlah byl už neudržitelný, a proto byla nezbytná rekonstrukce.

Na začátku jsme měli dvě možnosti, buď zavřeme polikliniku zhruba na půl roku, abychom všechny práce udělali najednou, nicméně bychom pacientům omezili přístup k lékařské péči, a to jsme nechtěli. Z toho důvodu jsme zvolili variantu rekonstrukce za provozu. Byl to velký oříšek, protože bylo nutné sladit harmonogramy nejenom stavebních prací a technologických postupů, ale museli jsme se dohodnout i s lékaři a omezit jim provoz na minimum, aby to pacienti pocítili co nejméně,“ zmínil Drápal.

To se v Rožnově pod Radhoštěm podařilo. V naprosté většině došlo k dohodě mezi lékaři a stavební firmou. Kde to naopak nešlo, přestěhovali se lékaři na krátký čas buď do náhradních prostor nebo přerušili svoji praxi na maximálně 14 dnů.

Rekonstrukce tak probíhá podle připraveného harmonogramu a pevně věřím, že na konci listopadu budeme mít hotovo,“ doplnil Martin Drápal.

Pro rok 2025 je na rožnovské poliklinice naplánována rekonstrukce vzduchotechniky a rozvodů elektřiny ve společných prostorech. V roce 2026 je pak v plánu rekonstrukce venkovních prostor polikliniky včetně parkovišť, chodníků a cyklopruhu, aby se zvýšila bezpečnost a komfort pro všechny pacienty.