Rekonstrukce v Kunovicích skončí už v půlce listopadu

Rekonstrukce v Kunovicích se oproti původnímu plánu urychlí. Foto: televize TVS
KUNOVICE - První část rekonstrukce silnice I/55 v Kunovicích skončí o 14 dní dříve, než se původně plánovalo. V příštím roce se bude ve stavbě pokračovat, už teď je ale jasné, že pro osobní auta bude město průjezdné.

Na silnici I/55 v Kunovicích se stále ještě dělníci pohybují v bezprostřední blízkosti vozovky, a proto je třeba v tomto úseku stále počítat s uzavírkou. Dobrou zprávou je, že se zhotovitel na stavbu předzásobil materiálem, a zrychlil se tak plán prací.

V letošním roce nás ještě čekají práce na dokončení povrchu s tím, že od 4. října začneme provádět asfaltové povrchy a budeme postupovat po jednotlivých krocích tak, abychom za toho současného omezení dopravy byli schopni ty práce provést. Předpoklad je takový, že letos práce oproti původnímu předpokladu zkrátíme o dva až tři týdny, abychom občanům umožnili průjezd obcí,“ uvedl projektový manažer společnosti Skanska Roman Zbořil.

Nejen místní obyvatele už teď zajímá, jaká bude situace v příštím roce, kdy je plánována druhá etapa rekonstrukce. V letošním roce bude postaveno zhruba 65 % investičních nákladů celé stavby, které představují částku asi 117 milionů bez DPH. Proto se práce oproti původnímu záměru, kdy se uvažovalo o realizaci úseku od podjezdu pod železniční tratí po řeku Olšavu, protáhly až po náměstí Svobody. Díky těmto stavebním pracím se v příštím roce patrně podaří zachovat průjezd pro osobní vozidla,“ řekl vedoucí odboru investic a územního plánování za město Kunovice Milan Valouch.

Průjezdy mohou být omezené nebo bude dopravu usměrňovat semafor. Objížďky jsou ale pro osobní automobily plánovány po místních komunikacích. Pokud by bylo nutné realizovat úplnou uzavírku, půjde o dny, či maximálně týden.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x