Rekord na koupališti ve Valmezu: přes léto sem dorazilo 46 tisíc lidí

Rekordních 46 tisíc návštěvníků koupaliště ve Valmezu. Foto: facebook Letní koupaliště Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Letošní sezona patřila na letním koupališti ve Valašském Meziříčí k historicky nejúspěšnějším. Přispělo tomu nejen krásné počasí, ale zejména otevření moderního rekreačního bazénu.

Po 16 letech nahradila díru po starém plaveckém bazénu nová vodní plocha s atrakcemi a vyhřívanou vodou pro všechny generace. A stala se obrovským tahákem. „Na koupaliště letos zavítalo rekordních 46 tisíc návštěvníků. Pro srovnání v roce 2020 to bylo bezmála 25 700 lidí a loni přes 16 200 osob. Rozšíření areálu o moderní nerezový bazén tak bylo rozhodně správným krokem,“ řekl s úsměvem starosta Robert Stržínek.

Radnice plánuje další investice, které areál letního koupaliště ještě zatraktivní. „Čeká nás například rekonstrukce a rozšíření šaten a sprch, což zvýší okamžitou návštěvní kapacitu. Zamyslet se musíme také nad rozšířením bufetových služeb a do budoucna se nevyhneme ani rekonstrukci původního dětského a plaveckého bazénu. Oba se v příštích letech musí také přestavět na nerezové,“ nastínil další plány starosta Stržínek.

Nový rekreační bazén s nerezovou vanou se návštěvníkům poprvé otevřel v sobotu 11. června. Má hloubku 1,2 m a plochu 800 m2. Nabízí 16m skluzavku, 75m tobogán, lehátka a sedátka s perličkou, ale také tepelnou přípojku pro ohřev vody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x