Rektor zlínské univerzity symbolicky připomene 17. listopad

Foto: UTB
ZLÍN - Připomínka 17. listopadu, Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studentstva, bude na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) letos pouze symbolická. Vzhledem k současným vládním opatřením se uskuteční alespoň krátká, tichá vzpomínka, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí univerzity Petra Svěráková.

„Rektor univerzity Vladimír Sedlařík položí společně s prezidentem Studentské unie UTB Adamem Utíkalem květiny u pamětní desky obětem totality na náměstí Míru ve Zlíně. Akce se uskuteční v pondělí ve 14.00 hodin a pan rektor tak učiní za všechny studenty a zaměstnance univerzity,“ upřesnila Petra Svěráková.

Vloni oslavila zlínská univerzita 30. výročí Sametové revoluce poměrně velkolepě, a to výstavou plakátů s rozšířenou realitou, videomappingem na budovu Fakulty humanitních studií UTB, besedou s někdejšími studenty Fakulty technologické UTB i organizátory sametové revoluce ve Zlíně či odlitím skleněné plastiky jejich rukou. Neuskuteční se ani tradiční vzpomínkový průvod studentů UTB s transparenty a svíčkami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x