Reprepauza u konce, teď už ligové zápasy pravdy

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Hrát fotbal za Zlín je docela fuška. Nejenom fyzická, s tím jaksi plejeři počítají, ale především na psychiku. Už několik let v tomto krásném jarním čase stojí nad fotbalisty ve žlutomodrých dresech strašák. Bodů bývá pomálu na to, aby se hrálo v klidných vodách středu tabulky. A taky tentokrát je prakticky jisté, že se ševci poperou o další udržení příslušnosti mezi elitou.

Reprezentační pauza stmelila šiky, pomohla marodům, ale teď se půjde do tuhého, že Antoníne Fantiši, zlínský fotbalový univerzále?

Svatá slova, teď už půjde do tuhého, začínáme bitvu o co nejlepší pozici před nadstavbou v Mladé Boleslavi.

Což je soupeř těžký, ale ne nepřekonatelný…

Těžký, kvalitní, s novým trenérským vedením, Davidem Holoubkem a taky naším Honzou Jelínkem. Mají hodně dobrý kádr, individuality kolem Marka Matějovského, ale my tam poslední dobou neprohráváme a nechceme ani teď. I když porážka 5:9 v domácím prostředí tak úplně vymazána z paměti není.

Pak hrajete dvakrát doma. S Olomoucí a Pardubicemi. A to už bude kdo s koho, že?

Každý zápas je jiný, každý je těžký, v naší pozici už musíme bodovat za tři, vyhrávat.

Jaké to je hrát o záchranu, v napětí jako hrom řadu týdnů?

Já to říkám asi tak, že o udržení hraju zhruba patnáct let, jen jednou jsem s Příbramí postupoval ze druhé do první ligy. Takže jsem docela zvyklý, příjemné to samozřejmě není, ale člověka to vede vysokou mírou motivace k absolutní možné koncentraci.

Vy jste zlínský „homme fatale“, tedy nesmírně cenný a důležitý muž. Víte to?

Ne, proč myslíte?

Připomínám vítězný gól v Pardubicích, který startoval cestu k záchraně v minulém ročníku ligy. Důležité hlavičky před pár týdny, kdy jste pomohl k vyrovnání v Českých Budějovicích a teď zavelel k zmrtvýchvstání s Bohemians…

Jako, že bych byl u stěžejních situací? No, ono to asi bude tou zkušeností v bitvách o záchranu, ale snad se dočkám klidnějších chvil (úsměv).

Takže hodně štěstí.

Díky, bude potřeba, ale musíme mu jít naproti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x