Respirátory nasadit, doklady ukázat a vlasy mohou dolů

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Pan Richard ze Zlína vyloženě omládl. Zrovna odchází z jednoho zlínského kadeřnického salonu. Po dvaceti minutách v křesle se na sebe podívá do zrcadla a je spokojen. Konečně zase funguje téměř normálně další jindy úplně běžná věc, byl se prostě a jednoduše ostříhat.

Snad už nadobro končí velká hra na to, že se nemáme kde stříhat. Od posledního říjnového uzavření provozoven holičství a kadeřnictví uplynulo půl roku. Stříhalo se zpravidla doma, leckdo si pořídil speciální strojek, ale tohle už je zase návrat do lepších časů.

„Je, nepochybně, chlapi prostě patří do křesla u holiče, o ženách ani nemluvím. V mém případě to ale mělo háček. Musel jsem zpět do auta, děvčata na mně oprávněně vyžadovala certifikát o dvou dávkách očkování, tak jsem se chvíli zdržel,“ popisuje spokojeně Richard.

Ve dvou provozovnách na jedné adrese v centru Zlína se to míhá ženami, ale i muži.

V dámském kadeřnictví si hoví dvě dámy středního věku. „Už jsme se se nemohly dočkat, kdo chce trochu vypadat, musí se svěřit odbornicím, to je bez debat,“ jeví obě nelíčenou radost.

Vedle u pánů sedí jen jediný zájemce. Narváno rozhodně není, při předešlém rozvolnění zkraje podzimu bylo v prvních dnech v salonech daleko plněji.

„My jsme dnes pár zájemců nemohli obsloužit, respirátor nestačí, musíme podle vládních nařízení vyžadovat test na covid anebo potvrzení o dvojím očkování. Navíc od toho druhého už muselo uplynout nejméně čtrnáct dnů, akceptujeme i to, když má někdo potvrzení od lékaře o prodělaném covidu,“ popisuje zvláštní, ale platná pravidla hry o vlasy a hezký vzhled zkušená kadeřnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x