Revitalizace Trávníků pokračuje. Vyrostla nová parkovací místa i sportovní hřiště

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Druhá část první etapy revitalizace sídliště Trávníky v Otrokovicích se blíží ke zdárnému konci. Zbývá jen nainstalovat mobiliář a dokončit finální dopadovou vrstvu na nových hřištích. Během prací, které se nejvíc dotýkají ulice Kpt. Jaroše, navíc přibyla parkovací místa.

Další etapa prací, které probíhají od loňského září na otrokovických Trávníkách, se blíží ke zdárnému konci. Novinky se týkají hlavně ulice Kpt. Jaroše, kde vyrostla nová parkovací místa a sportoviště. Celkově tato část prací spolkla z městského rozpočtu 14,3 milionu korun.

 „Na ulici Kpt. Jaroše byla podélná parkovací stání nahrazena 23 kolmými místy. Dokončen je také nový asfaltový povrch komunikace, dláždění chodníků včetně vstupů do jednotlivých vchodů bytového domu,“ uvedl Aleš Doležel z Odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice.

Doležel zároveň dodává, že místní mohou být překvapení, že tři vchody navazující na centrální parkoviště ještě nejsou opravené. Počítá se s nimi totiž v další etapě prací a budou provedeny jako jeden celek.

Kompletní proměnou si prošlo taky dětské hřiště, které prozatím čeká na své dokončení. Jakmile se zlepší počasí, bude na něm dokončena finální dopadová pryžová vrstva.

„Zatímco na jedné straně ulice je hřiště zejména pro menší děti s řadou průlezek, na tomto místě jsme mysleli na ty starší. Po řadě bouracích prací zde vzniklo multifunkční hřiště pro zejména míčové sporty, které má dostatečně vysoké oplocení, aby míč neutíkal mimo vyhrazenou plochu. Kromě toho, že je to pohodlnější pro samotné hráče, je to i bezpečnostní prvek. Kromě toho zde budou moci lidé využívat nové workoutové hřiště, po kterém často volali při našich společných setkání a jeho potřeba vyplynula i z dotazníků, které byly rozesílány před zahájením regenerace sídliště,“ vyjádřila se starostka města Hana Večerková.

Regenerace panelového sídliště Trávníky je rozdělená do osmi etap. Jakmile bude všechno kompletně hotové, mělo by zde být až 300 nových parkovacích míst. Zdejší obyvatelé se mohou těšit i na zrekonstruované chodníky, dětská hřiště, sportoviště a nově vysazenou zeleň v okolí.

„Sídliště ve městě jsou přestárlá a čím dál více se začínají projevovat zejména kapacitní nedostatky v dopravním řešení. Jen od roku 2018 přibylo ve správním obvodu Otrokovic přes 8 000 nových vozidel. V samotných Otrokovicích je jich evidováno přibližně 12 300. To je třeba řešit, ale koncepčně, systematicky, s ohledem na další kroky v celém území. Proto i projekt regenerace Trávníků řeší celou lokalitu nejen z pohledu dopravy, ale také veřejných ploch pro odpočinek i zábavu. Postupně tak přidáváme dílek za dílkem v pomyslné skládačce tvořící celkový obraz města,“ vysvětluje starostka Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x