Řidič BMW sjel z cesty a narazil do bagru. Dlouhý boj o mužův život bohužel záchranáři prohráli

Foto: HZS ZK
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – K tragické dopravní nehodě došlo v pondělí před devátou hodinou večer v Rožnově pod Radhoštěm, kde sjel řidič osobního automobilu z cesty a narazil do odstaveného pásového bagru. Ani přes okamžitou první pomoc se muže bohužel nepodařilo zachránit.

Osmašedesátiletý řidič vozidla BMW jel ve směru od obce Frenštát pod Radhoštěm a prozatím z neznámých příčin vyjel mimo komunikaci, kde narazil do několika dopravních značek a nakonec se čelně srazil s bagrem, který byl odstavený mimo silnici.

U nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Operátorky zdravotnického operačního střediska na místo povolaly i Leteckou záchrannou službu z Ostravy.

Při příjezdu našich záchranářů byl řidič ve vozidle zaklíněný,“ uvedla tisková mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm zraněného řidiče vytáhli z vozidla ven a transportovali jej do sanitního vozu, kde pomáhali společně s hasiči ze stanice Valašské Meziříčí posádce zdravotnické záchranné služby.

Po vyproštění na scoop rámu pacient začal upadat do bezvědomí. Naši záchranáři společně s posádkou LZS zahájili v sanitce resuscitaci. Bohužel po 40 minutách lékař na místě konstatoval smrt,“ sdělila Netopilová Sluštíková.

U havarovaného vozidla hasiči provedli protipožární opatření. „Poté vyprostili auto, které bylo zaklíněné do bagru a zachytávali unikající provozní kapaliny. Na závěr pomohli s naložením vraku na odtahový vůz,“ dodala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

„Přesnou příčinu úmrtí však objasní až nařízená pitva. Havárii v současné době nadále šetří vsetínští kriminalisté,“ doplnil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x