Řidič dodávky dostal smyk a skončil v poli na střeše

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – V katastru obce Zahnašovice na Kroměřížsku havaroval ve čtvrtek po čtrnácté hodině řidič s dodávkou, se kterou skončil na střeše v kukuřičném poli. Pro zraněného řidiče musela přijet záchranná služba.

Vydatný déšť překvapil na cestách osmadvacetiletého řidiče dodávky značky Mercedes. Ten při jízdě ve směru od Zahnašovic na Míškovice v levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost na mokré vozovce a dostal smyk.

Přejel mimo komunikaci, kde se několikrát přetočil přes střechu. Skončil v poli na střeše,“ přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška s tím, že řidič nejprve zůstal v zaklíněn v kabině.

Na místo nehody byli vysláni také hasiči z Holešova a Otrokovic. „Po příjezdu hasičů byl řidič již mimo vozidlo, ale stěžoval si na zdravotní problémy. Proto si velitel zásahu povolal posádku zdravotnické záchranné služby, která si muže převzala do své péče,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Alkohol byl u řidiče dechovou zkouškou vyloučen. „Předběžná škoda na vozidle činí dvě stě tisíc korun,“ pokračoval Šiška.

Policisté navíc zjistili, že řidič nedbal na aktivní a pasivní bezpečností prvky, které by minimalizovaly příčiny vzniku a škody v průběhu dopravní nehody. „Nejen že nebyl připoután bezpečnostním pásem, ale i pneumatiky vykazovaly značné opotřebení a nedostatečnou hloubku dezénu,“ sdělil policejní mluvčí.

Nedbalému řidiči dodávky tak hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x