Řidič dodávky svou nebezpečnou jízdou ohrožoval účastníky provozu. Než usedl za volant, vypil deset piv

Ilustrační foto
ZLÍNSKO - Jen shodou šťastných okolností a náhod se v pondělí v podvečer podařilo předejít možné nešťastné události, kterou mohl svou nebezpečnou jízdou způsobit opilý řidič dodávky. Jeho značně nekoordinovaného způsobu jízdy si všiml policista, který ve svém volnu projížděl Brumovem-Bylnicí, a včas na jeho chování upozornil policejní hlídku.

V pondělí po osmnácté hodině projížděl policista v době volna svým vozidlem obcí Brumov-Bylnice, když si všiml značně nekoordinované jízdy červené dodávky jedoucí před ním.

Řidič dodávky svou jízdou ohrožoval ostatní vozidla v protisměru, která musela zastavovat, nerespektoval dopravní značky a dokonce při vyjíždění z vedlejší silnice nedal přednost vozidlům jedoucí po silnici hlavní,“ přiblížila řidičovu nebezpečnou jízdu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policista jedoucí za ním ihned informoval operační středisko a požádal, aby přijela nejbližší hlídka policie.

Mezitím jel za nebezpečným řidičem a čekal na vhodný okamžik k jeho zastavení,“ pokračovala Kozumplíková.

Na kruhovém objezdu řidič dodávky zastavil. Policista využil příležitosti a přiběhl k dodávce. Prokázal se svou příslušností k policii a vyzval řidiče, aby vystoupil a dál nepokračoval v jízdě.

Při vystoupení byl z řidiče cítit značný zápach alkoholu a jeho pohyby byly nekoordinované. Přesto chtěl pokračovat v jízdě, dokonce policistu, který mu držel dveře od vozidla zavřené, aby mu zabránil v odjezdu, odstrčil, aby mohl ujet,“ sdělila policejní mluvčí.

Zanedlouho na místo přijela prvosledová hlídka policie, která řidiče zadržela. Dechová zkouška u čtyřicetiletého muže z blízké obce ukázala hodnotu 3,25 promile alkoholu.

Policistům přiznal, že v uplynulé hodině vypil deset piv,“ dodala Monika Kozumplíková.

Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí roční trest odnětí svobody, zákaz řízení nebo peněžitý trest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x