Řidič falešného taxíku unesl cestujícího, který po něm chtěl účtenku

foto: MP Zlín
ZLÍN – Obyčejná žádost o účtenku z taxíku odstartovala dramatický sled událostí. Než se cestující nadál, skončil v ujíždějícím autě společně s falešným taxikářem. Po cestě ale zvládl zavolat městskou policii a popsat trasu, kterou auto jede.

Koncem minulého týdne přišlo na operační centrum Městské policie Zlín oznámení od nespokojeného cestujícího, který se v noci vydal k domovu taxíkem. Podle jeho slov požádal řidiče o účtenku z taxametru, ale on mu ji odmítl vydat.

K místu na sídlišti Jižní Svahy okamžitě zamířila nejbližší motorizovaná hlídka. Jaké ale bylo překvapení strážníků, když na místě našli jen přítelkyni volajícího. Ta jim řekla, že se řidič taxíku náhle rozjel, a i s jejím přítelem zamířil zpět do centra města.

„Následně vytočil linku 156 opět sám oznamovatel, který uvedl, že má strach a uváděl trasu pohybu taxíku, v němž seděl. Ve směru jeho jízdy tak vyrazily další motorizované hlídky Městské policie Zlín i Policie České republiky,“ popisuje zástupce ředitele městské policie Pavel Janík.

Díky hovoru se hlídce podařilo oba muže, taxikáře i oznamovatele, brzy vypátrat. Řidič totiž odjel do průmyslového areálu, kde ještě stihnul z auta odstranit žlutý nápis TAXI. Jak se následně ukázalo, měl k tomu dobrý důvod. Sám totiž nemá oprávnění řidiče taxislužby.

„Ačkoliv mladý muž celé jednání popřel, ze lži ho usvědčovaly nejen výpovědi svědkyně a poškozeného, ale také záznam ze služebního vozidla městské policie, které krátce před incidentem projíždělo danou ulicí,“ říká Janík.

Jednání řidiče vyhodnotili muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití a proti zákonu o silniční dopravě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x