Řidič mopedu nedal přednost osobnímu automobilu. Po několika hodinách v nemocnici zemřel

Foto: HZS ZK
HOLEŠOV – Ve čtvrtek odpoledne krátce po třetí hodině došlo na obchvatu Holešova k tragické dopravní nehodě, při které se střetl moped s osobním automobilem. Řidič mopedu zemřel na následky těžkých poranění po několika hodinách v nemocnici.

Osmašedesátiletý motocyklista jel od centra Holešova po ulici Bezručova pravděpodobně směrem na Žopy. „V křižovatce ale nedal přednost šestačtyřicetileté řidičce škodovky, která jela po hlavní silnici od Martinic na Dobrotice. Došlo tak ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Resuscitaci a první pomoc vážně zraněnému muži včetně resuscitace poskytla před příjezdem záchranářů řidička vozidla a okolojedoucí řidič. Později se přidala policejní hlídka a hasiči.

Naši záchranáři na místě pacienta okamžitě zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a pokračovali v jeho resuscitaci, a to i v sanitním voze, kterým muže převezli do traumacentra Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Pacient bohužel utrpěl devastující poranění neslučitelná se životem, kterým v nemocnici podlehl,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Řidička automobilu se při nehodě zranila lehce. „Dechová zkouška na alkohol u ní byla negativní,“ sdělila Kyšnerová.

Úsek mezi ulicemi Partyzánská a Bezručova byl na několik hodin uzavřen.

Přesné okolnosti této tragické události vyšetřují kroměřížští kriminalisté a dopravní policisté,“ dodala Kyšnerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x