Řidič osobního vozidla srazil ve Zlíně při couvání cyklistu. Oba byli opilí

Ilustrační foto
ZLÍN – Dopravní policisté se od víkendu zabývají ne zcela běžnou dopravní nehodou, při které řidič osobního vozidla srazil ve Zlíně cyklistu. Oba byli silně pod vlivem alkoholu.

Krátce po půl osmé večer ve Zlíně srazil třiasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Opel Zafira při couvání do garáže sedmatřicetiletého jezdce na elektrokole, který upadl na komunikaci, aniž by se zranil. „Nehodu sám oznámil policistům, protože zjistil, že má jízdní kolo poškozené,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška u cyklisty ukázala hodnotu téměř tři promile alkoholu. „Přiznal, že průběžně popíjel alkohol před i po nehodě. U řidiče vozidla ukázala dechová zkouška hodnotu 1,67 promile alkoholu, přičemž také sdělil, že alkohol pil před střetem s cyklistou,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že policisté nařídili odběr krve u obou aktérů.

Celková škoda byla vyčíslena předběžně na dvacet tisíc korun.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči vozidla až tříletý trest odnětí svobody, zákaz řízení nebo peněžitý trest, cyklistovi potom ve správním řízení pokuta až do výše padesát tisíc korun,“ uzavřela policejní mluvčí a dodala, že veškeré další okolnosti nehody jsou předmětem prověřování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x