Řidiči zásilkové služby někdo ukradl brašnu s veškerou hotovostí. Nejspíš ve chvíli, kdy měnil kolo u vozidla

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍNSKO – Řidič zásilkové služby vstal v úterý ráno nejspíš levou nohou. Nejenže měl během jízdy defekt na pneumatice, kvůli kterému musel zastavit, ale následně mu ještě neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku ukradl koženou brašnu, v níž měl uloženou veškerou hotovost od zákazníků. Kromě toho přišel i o vlastní peněženku s penězi a všemi doklady.

Řidič zásilkové služby vyjel ve firemním nákladním vozidle ze Zlína a projížděl převážně obcemi na Uherskohradišťsku, kde předával zákazníkům balíky, případně je vkládal do boxů, kde zůstávají uložené do jejich převzetí. V obci Doubravy na Zlínsku zjistil, že má na vozidle defekt a musel vyměnit zadní kolo.

Pravděpodobně v době výměny kola někdo využil jeho nepřítomnosti ve vozidle a odcizil mu odtud brašnu s penězi a peněženkou. Není ale vyloučeno, že ke krádeži došlo kdykoli v průběhu jízdy,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidiči vozidla způsobil zloděj škodu téměř tři tisíce korun, rozvážkové společnosti potom bezmála osmdesát tisíc korun.

Než si muž stihl zablokovat platební kartu, přišlo mu oznámení z jeho banky o chybně zadaném PIN kódu a to hned ve třech případech. Z bankovního účtu mu tak pachatel nemohl vybrat žádnou hotovost,“ pokračovala Kozumplíková.

Za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x