Řidička trolejbusu neváhala a poskytla první pomoc zraněnému cestujícímu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Když na Bílou sobotu zastavila řidička trolejbusu na zastávce Náměstí Míru, netušila, že si jen o pár chvil později zkusí práci záchranáře. Jeden z cestujících si totiž při nastupování zranil obličej a zůstal nehnutě ležet na chodníku.

Trolejbus linky 13 v sobotu krátce po poledni zastavil na zastávce Náměstí Míru. Řidička už rutinně otevřela dveře vozu a čekala, až nastoupí další cestující. V tu chvíli se rozhodl nastoupit i asi padesátiletý muž s velkou taškou na kolečkách. Najednou ale ztratil rovnováhu a upadl na chodník. Lidé stojící jen kousek od něj si všimli, že má na tváři tržnou ránu a silně krvácí.

„Naše řidička, která si cestujícího všimla ve zpětném zrcátku, neváhala, opustila kabinu řidiče a spěchala cestujícímu na pomoc. Současně s ní se do pomoci a prvního ošetření muže zapojilo i několik dalších cestujících, kteří se v té době nacházeli na zastávce. Lidé byli ochotní,“ popsal situaci dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Zdeněk Churý, který celou situaci sledoval skrze kamery pro řízené městské dopravy.

Řidička se s dalšími lidmi starala o zraněného až do příjezdu sanitky záchranné služby. Cestujícího si potom do své péče převzali profesionálové.

Nakonec se řidička vrátila za volant trolejbusu a pokračovala v jízdě směrem na Lesní čtvrť s asi desetiminutovým zpožděním.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x