Řidičky v hlavní roli – u pátečních nehod figurovaly ženy

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Dopravní nehody, které se v pátek odehrály napříč celým Zlínským krajem, měly ve své režii řidičky. Svou roli ale sehrál i sníh na silnicích.

Stereotyp, že ženy jsou horší řidičky než muži, už postupně mizí z povědomí. Po páteční sérii nehod se nad ním ale jistě budou hasiči napříč celým Zlínským krajem znovu zamýšlet. Řízení svého auta totiž nezvládla trojice řidiček.

První nehoda, ke které vyjela jednotka z Uherského Hradiště, se odehrála v obci Zlechov. Žena, která jela směrem od Buchlovic, tady narazila do betonové zídky mostu a spolu se svým vozem skončila na boku za zábradlím.

„Ženě z vozidla ven pomohl kolemjedoucí řidič. Do péče si ji poté převzala posádka zdravotnické záchranné služby,“ uvedli hasiči na sociálních sítích. Zasahující jednotka následně zajistila havarované auto proti pohybu a provedla protipožární opatření.

U další nehody figurovala mladá řidička, která projížděla obcí Krhová na Vsetínsku. Té způsobil nemalé potíže sníh na silnici. Nezvládla řízení a narazila do nákladního auta.

Na místo nehody vyrazili hasiči z Valašského Meziříčí, kteří po příjezdu našli havarované auto na střeše uprostřed silnice. Ženě poskytli první předlékařskou pomoc a počkali, než se na místo dostaví taky zdravotnická záchranná služba, která si ji převezme do péče. Následně jednotka pomohla s otočením auta zpět na kola a uklidila silnici tak, aby byla znovu průjezdná.

A do třetice další nehoda v režii řidičky. Ta se tentokrát stala v Osíčku na Kroměřížsku. Žena tady sjela ze silnice a narazila do rohu poblíž stojícího domu a jeho garážových vrat.

„Náraz byl velmi silný. Bylo zde tak podezření na porušení statiky domu, což se naštěstí nepotvrdilo,“ komentovali nehodu hasiči.

Přivolaná jednotka dům preventivně odpojila od přívodu plynu a zároveň poskytla řidičce první předlékařskou pomoc. Žena následně skončila v péči přivolaných zdravotníků, kteří ji po vyšetření nechali na místě.

Hasiči zároveň na svých sociálních sítích nechali všem řidičkám krátký vzkaz. „Dámy, dnes se nechejte odvézt domů a se skleničkou vína užívejte tepla domova.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x