Rodinu své přítelkyně obral muž o více než čtvrt milionu korun

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Až pět let může strávit za mřížemi sedmadvacetiletý muž z Havlíčkova Brodu, který rodinu své přítelkyně ze Zlínska obral o více než čtvrt milionu korun. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlínští kriminalisté obvinili sedmadvacetiletého muže ze spáchání trestných činů podvod, úvěrový podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací, kterých se dopustil v letech 2017 a 2019 na Zlínsku. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, se vyšplhala na téměř 300 tisíc korun. Muži, který má za obdobné jednání již dva záznamy v rejstříku trestů a který je v současné době v podmínce, hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Mladý muž se seznámil se svou přítelkyní v roce 2016 a začali spolu žít v domě jejích rodičů. Muž tvrdil, že pracuje jako hasič a po nějaké době žádal postupně rodiče i prarodiče ženy o půjčky ve výši od 30 do 50 tisíc korun. Půjčené peníze měly uhradit kurzy, vybavení a různé poplatky související se zaměstnáním muže a jeho povýšením. Slíbil, že veškeré pohledávky ze svého platu postupně splatí. Členové rodiny, kteří muži plně důvěřovali a měli s ním dobré vztahy, mu během pouhých čtyř měsíců půjčili celkově 267 tisíc korun.

Protože ale peníze nevracel a několikrát dokonce neuhradil nájem bytu, který si společně s přítelkyní pronajali, začala žena zjišťovat, kde vlastně její partner pracuje. „Vyšlo najevo, že po celou dobu jejich společného soužití nikde nepracoval a svou přítelkyni podváděl. Mladá žena s ním po tomto zjištění ukončila vztah, ale vídali se dál kvůli společnému dítěti. V té době využil znalosti jejího přístupového hesla a požádal prostřednictvím jejího elektronického bankovnictví o úvěr ve výši deset tisíc korun. Když ženě peníze přišly na účet, sdělil jí, že jí poslal výživné pro syna, které ji jinak posílal pouze zřídka,“ konstatovala Kozumplíková.

Trpělivost došla mladé ženě v září loňského roku, kdy na muže podala trestní oznámení. Kriminalisté kromě veškerých dalších informací v průběhu prověřování zjistili, že muž v období od roku 2016 do roku 2019 pracoval v celkem deseti zaměstnáních, a to v průměru 1-3 měsíce. Navíc bylo proti němu vedeno sedm exekučních řízení v celkové výši téměř tři sta tisíc korun.

Obviněný muž veškeré protiprávní jednání popírá, tvrdí, že si od rodičů své milé peníze nepůjčoval, nýbrž je dostal a neměl tedy důvod je vracet.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x