Rok co rok – metal a tvrdý rock. I policie v akci

Mluvčí zlínské Policie ČR Monika Kozumplíková. Foto: zlin.cz
VIZOVICE - Při troše fantazie je to jako velké, víceméně černé mraveniště. Všude kolem stany a v osvědčeném vizovickém areálu metalové babičky, dědové, maminky, tatínci, ba i dítka kočárkem téměř povinná. Mluvčí zlínské Policie České republiky Monika Kozumplíková, se trošku podiví, když zahlédne spolu s "očerněnými" rodiči i maličké dítě.

Sjíždí se sem kolem 20 tisíc lidí, není to zrovna kroužek odpíračů alkoholu. Jak to tu bývá s trestnou činností?

Možná vás překvapím, ale s tou násilnou se tu prakticky nepotkáváme, spíše musíme varovat přítomné, aby si dávali pozor na cennosti a nenechávali je ve stanech.

Krade se a kdopak?

Většinou známí recidivisté, je sice v tom množství složité lapit je přímo při činu, ale máme tu kolegy v civilu, stejně tak mnoho dalších složek, věřím, že žádné větší excesy nenastanou.

Tamhle vidím dopravní policisty, co mají na starost?

Je toho samozřejmě více, mimo jiné kontrolují řidiče, odhalují přítomnost látek, které za volant nepatří. Ale také pomohou nasměrovat účastníky festivalu do jejich stanových městeček i jinam, dbají na plynulý provoz, jde i o to, aby se místním dobře a normálně žilo i během festivalu.

Když vše skončí, nastává odjezd domů, jak se přesvědčit po čtyřdenní šichtě, že jsem čistý a odjezduschopný?

Není nic snazšího, než se zastavit u kolegů na obvodním oddělení. Test bude přesný. Ovšem pozor, bez něj se loni vydal domů na jih Čech řidič, který měl při následné silniční kontrole kolem dvou promile. Na to pozor.

Za pět týdnů vystřídá Masters of Rock Trnkobraní. To vypadá podle tvrďáků v černém jako čajíček…

Aha, je znát, že jste ještě nezkušený. Jde o jiné hudební žánry, tam jezdí mladší ročníky a jejich představitelé ztrácejí s vypitým alkoholem zábrany daleko snadněji než staří rockeři a metalisté.

Nu a vy se přikláníte ke kterému hudebnímu žánru?

Já mám ráda každou dobrou hudbu, mnoha žánrů. Ale je fakt, že si zrovna nepotrpím na dechovku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x