Rošáda u hokejových Beranů! V týmu končí kapitán Kubiš, Gazda nebo Honejsek

Kapitán Pavel Kubiš už další sezonu ve žlutomodrém dresu nepřidá. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Hokejový klub PSG Berani Zlín v úterý odpoledne oznámil jména celkem osmi hráčů, se kterými pro příští sezónu nepočítá. Žlutomodrý dres už nebude oblékat například kapitán Pavel Kubiš, útočník Antonín Honejsek nebo mladý obránce Daniel Gazda.

Snová cesta za ziskem poháru vítěze Chance ligy byla vykoupena velmi těžkým podzimem, který byl ve znamení špatných výkonů. To ukázalo nutnost budování nového týmu dle koncepce na budoucí sezony s jasným cílem, jímž je postup a následná pravidelná účast v Tipsport extralize ledního hokeje,“ uvedli zlínští Berani na svém klubovém webu.

Žlutomodrý dres už nebude oblékat osmatřicetiletý kapitán Pavel Kubiš, který byl v posledních téměř dvou desetiletích neodmyslitelnou součástí zlínské kabiny. Byl u velkých úspěchů, jako je titul nebo stříbrné sezony, ale také u sestupu do nižší soutěže. „Chtěl bych Pavlovi poděkovat za vše, co pro klub udělal. Je až neuvěřitelné, kolik toho za Zlín odehrál. Jednoznačně je to adept do Síně slávy zlínského hokeje. Rozešli jsme se podáním ruky a nabídkou práce pro zlínský klub u mládeže, až se finálně rozhodne ukončit kariéru,“ uvedl generální manažer klubu Robert Hamrla.

Zlínský klub dále nepočítá ani se službami Jiřího Ondráčka, jehož cesta je v mnohém spojená s Pavlem Kubišem. Řadu let hráli ve stejné pětce a také se v posledních letech stali zásadními členy Beranů. V historické tabulce mu v odehraných extraligových zápasech patří osmá pozice. Ondráček strávil minulý rok v Českých Budějovicích, letos po návratu do Zlína dokončil sezonu na hostování v extraligové Kometě.

Další smlouvu s Berany nepodepíše šikovný útočník Antonín Honejsek, který svou hokejovostí dokázal vždy zlínským fanouškům vykouzlit úsměv na tváři. V historické tabulce kanadského bodování mu v rámci extraligy patří dvanáctá pozice. V letošní sezoně odešel do týmu Plzně, aktuálně s ním zlínský klub v sestavě na následující sezonu nepočítá.

Fanoušci Beranů nebudou na zlínském ledě v příští sezoně vídat ani mladého obránce Daniela Gazdu, kterému v historickém bodování obránců patří 24. pozice. Talentovaný bek dal přednost nabídce brněnské Komety, kde se bude snažit protlačit do nabitého kádru.

Ve zlínském kádru dále končí Darek Hejcman, Petr Kratochvíl, Jan Bartko a Jakub Illéš. „Přejeme všem jen to nejlepší v osobním i sportovním životě a děkujeme za odvedené služby ve žlutomodrém dresu,“ uvedli Berani na klubovém webu.

Vedení klubu společně se sportovním manažerem a hlavním trenérem Milošem Říhou vybralo pro příští sezonu tým, který fanouškům představí ve středu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x