Rožnovskou polikliniku čeká rozsáhlá rekonstrukce, začne už po Velikonocích

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Rožnovská poliklinika, která je důležitým zdravotnickým centrem pro obyvatele města a jeho okolí, si projde rozsáhlou rekonstrukcí. Cílem je zlepšit bezpečnost a komfort pro pacienty a personál. Opravy se dočkají oba hlavní vstupy a v plánu je i kompletní modernizace vnitřních prostor. Práce, které město vyjdou na téměř 20 milionů korun, začnou už po Velikonocích.

„Chceme, aby se v Rožnově dobře žilo. Klíčová je zdravotní péče i prostory, ve kterých je poskytována. Občané i lékaři si zaslouží moderní prostory, odpovídající 21. století. Chceme atraktivní interiéry, vchody, zajištění vzduchotechniky hlavně pro letní měsíce, ale také vyřešit komfort parkování před poliklinikou. Máme v plánu celkem čtyři etapy,“ popisuje chystané změny starosta Rožnova Jan Kučera.

První etapa rekonstrukce začne už po Velikonocích. Jako první se úprav dočkají vchody, tedy přesněji ten do polikliniky a ten na dětské oddělení. Práce by měly probíhat za plného provozu a počítají s využitím náhradního vstupu. Pacienti se komplikací bát nemusí, do polikliniky je navede podrobné označení.

Koncem letošního června začne druhá etapa přestavby. Ta se už zaměří na interiéry a bude zahrnovat rekonstrukci podlah, stěn, omítek, chodeb a čekáren u jednotlivých ordinací. V tomto případě už bude nutné některé ordinace dočasně zavřít. Jak ale upozornila tisková mluvčí Rožnova Petra Graclíková, cílem je minimalizovat omezení poskytování lékařské péče. Součástí této etapy bude taky vybavení chodeb modernějším mobiliářem. Vše by mělo být hotovo do konce roku 2024, ale rozvoj polikliniky rekonstrukcí vnitřních prostor nekončí.

V příštím roce by měla začít třetí etapa přestaveb. Jejím cílem je vybudování vzduchotechniky, rekuperace a osvětlení. Měl by se tak zvýšit komfort a efektivita provozu polikliniky.

 Jsme v úzkém kontaktu jak s dodavateli stavby, tak s lékaři, abychom zajistili plynulý průběh rekonstrukce a minimalizovali možná omezení. V následujících týdnech proběhne osobní setkání s lékaři, abychom prodiskutovali harmonogram celkové rekonstrukce,“ uvedl radní města Martin Drápal.

Místostarostka Markéta Blinková upozorňuje ještě na další projekty, které by se mohly polikliniky týkat. „Nemyslíme jen na plány týkající se budovy. Už teď intenzivně pracujeme na přípravě projektů řešících venkovní prostranství kolem polikliniky. To máme v plánu na rok 2026 a zahrnuje to rekonstrukci venkovních prostor polikliniky, včetně parkovišť, chodníků a cyklopruhu, aby se zvýšily bezpečnost a komfort pro všechny pacienty,“ vypočítává chystané změny.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x