S Baníkem to nevyšlo. Ševce srazil centr Jurošky, doma prohráli 0:1

Fotbalisté Zlína doma podlehli Baníku Ostrava 0:1. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN - Euforie z postupu do semifinále poháru vyprchala, na Letné se o víkendu nejuchalo. Fotbalisté Zlína další domácí ligový duel nezvládli, v nedělním zápase 23. kola podlehli Baníku Ostrava 0:1 a v tabulce dál zůstávají čtrnáctí. Rušný duel, který se hrál ve výborné atmosféře, rozhodl ve 33. minutě Jan Juroška. Centr krajního beka Baníku zapadl přesně na zadní tyč.

Zápas nám nevyšel běžecky ani v hlavě. Baník byl prostě lepší,“ uznal sportovně kouč Zlína Bronislav Červenka. V minulosti působil v Ostravě jako hráč a poté i asistent trenéra, setkání s bývalým klubem pro jeho tým ale nedopadlo vůbec dobře.


Ševci odehráli pod Červenkou nejhorší zápas, na rivala ze Slezska tentokrát neměli. „Nebylo to moc dobré. Bylo vidět, že nám chybí jiskra,“ poznamenal smutně.


I když bylo jasné, že na Zlíňany dolehla únava po předcházejících těžkých duelech, domácí kouč porážku na středeční dlouhý pohárový duel s Libercem sympaticky nesváděl.


„Soupeř byl agresivnější, rychlejší, dynamičtější. Nám to naopak chybělo. Ale jestli to bylo tím pohárovým zápasem, nevím. Možná to nějakou roli sehrálo, ale proti Baníku nastoupili i hráči, kteří ve středu absolvovali jenom část utkání nebo vůbec nehráli. Kvalitou hry jsme za Baníkem zaostávali,“ ví dobře.

Klíčová chvíle přišla ve 33. minutě. Juroška z velkého vápna centroval před bránu, kde Dostála ještě zmátl pohybem skluzující Tanko a balon nakonec po odrazu o zem skončil u tyče. Videorozhodčí ještě zkoumal možný ofsajd, ale branka platila. Juroška den po svých narozeninách zaznamenal premiérový gól v ligovém ročníku.


„Do inkasovaného gólu to od nás bylo ještě poměrně slušné, po obdržené brance už jsme tahali za kratší konec. Můžeme být rádi, že to skončilo jen 0:1, protože Baník měl těch momentů pak strašně moc,“ prohlásil Červenka.


Na druhé straně se v závěru střetnutí dostal ke gólové hlavičce střídající Černín, urostlý zadák ale hlavičkoval v nadějné pozici mimo.

Ševci po druhé ligové porážce v řadě zůstali čtrnáctí s náskokem dvou bodů na poslední Karvinou.
Vylepšit svoji pozici chtějí za týden na hřišti patnáctých Českých Budějovic, kde půjde o hodně.

FORTUNA:LIGA, 23. kolo –

FC Zlín – Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Branka: 33. Juroška. Rozhodčí: Černý – Antoníček, Žurovec – Zelinka (video). ŽK: Nombil, Načkebija, Pidro – Šín, Tanko, Adediran. Diváci: 5465.

Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Didiba, Holík (57. Pidro) – Bužek (57. Nombil), Janetzký – Vukadinovič, Slončík (75. Černín), Bartošák (46. Načkebija) – Schánělec (46. Ikugar). Trenér: Červenka.

Ostrava: Letáček – Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo – Rigo (90.+1 Miškovič), Boula – Buchta (85. Frydrych), Šín (70. Rusnák), Ewerton (85. Šehič) – Tanko (70. Adediran). Trenér: Hapal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x