S distribucí ručně šitých roušek pomáhá i zlínská radnice

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Mnoho lidí se pustilo do šití roušek, které mají pomoci zamezit šíření koronaviru. S jejich distribucí pomáhá také zlínská radnice, serveru Zlin.cz to sdělil její mluvčí Tomáš Melzer.

Doporučení nosit roušky, ústenky či respirátory naráží na jejich nedostatek. Řada lidí se tak rozhodla roušky šít doma ručně, a to nejen pro sebe, ale také pro potřebné ve svém okolí. S distribucí těchto roušek na správná místa může pomoci i zlínská radnice.

Až do odvolání se v podloubí radnice shromažďují ručně šité roušky, které vyrobí dobrovolníci ze Zlína či okolí. Sběr roušek se koná vždy ve všední dny od 9.00 do 16.00 hodin. Vyrobené roušky lze vkládat do připravených boxů. Roušky by měly být zabaleny v sáčku, doporučuje se po čtyřech kusech.

„Za první den donesli dobrovolníci kolem tří desítek roušek. Sběr pokračuje i v dalších dnech. Aktivity řady dobrovolníků si velmi ceníme. Nyní budeme postupně řešit distribuci například do domovů pro seniory, zdravotnických zařízení či zařízení sociálních služeb. Zároveň bych rád poděkoval i podnikatelům, kteří se snaží pomáhat a nabízí pomoc v podobě šití roušek. My tyto aktivity koordinujeme, abychom zajistili roušky na potřebných místech,“ uvedl náměstek primátora a člen Krizového štábu města Zlína Aleš Dufek.

V rámci nouzového stavu pomáhají i dobrovolníci, kteří nabízejí poskytnutí jakékoliv služby nebo zboží. Případní další zájemci mohou město kontaktovat prostřednictvím emailu dobrovolnici@zlin.eu. „V tuto chvíli máme k dispozici zhruba pět desítek dobrovolníků, se kterými jsme v kontaktu a jejich pomoc využíváme. Této pomoci si velmi vážíme,“ podotkl Aleš Dufek.

Město Zlín ve spolupráci s oblastním spolkem Českého červeného kříže pomáhá osamělým zlínským seniorům v nouzi, ve věku nad 70 let. Těm na základě jejich požadavku distribuuje krizový potravinový a hygienický balíček do místa bydliště.

„Pomoc je určena osamělým seniorům v nouzi nad 70 let, kteří nejsou schopni si potraviny a základní hygienické potřeby zajistit vlastními silami či osobou blízkou. V prvních dvou dnech se tak rozvezlo celkem 30 balíčků k potřebným seniorům,“ řekl Aleš Dufek. Zájemci o potravinový a hygienický balíček mohou kontaktovat Odbor sociálních věcí zlínské radnice v pracovní dny od 8.00 hodin do 16.00 hodin na tel. číslech: 778 400 186, 778 400 187.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x