S příchodem jara se s opilci ve Zlíně roztrhl pytel. Čtyři z nich měli v těle přes 3 promile alkoholu

Ilustrační foto
ZLÍN – Letošní příchod jara se několik obyvatel Zlína a okolí rozhodlo oslavit konzumací alkoholu. Místo toho, aby si dali pouze symbolicky, pili takzvaně „do mrtva“. Hned čtyřem výtečníkům kolovalo v organismu přes 3 promile alkoholu a museli být převezeni do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

V pátek 18. března po poledni nalezla hlídka Městské policie Zlín v centru krajského města ležícího sedmačtyřicetiletého muže, který byl téhož dne dopoledne přistižen při neúspěšném pokusu o krádež. Nezdar se zřejmě rozhodl zapít alkoholem.

Provedené orientační vyšetření prokázalo, že dotyčnému koluje v organizmu 3,5 promile alkoholu. Protože v tomto stavu nedokázal kontrolovat své chování, následovalo lékařské vyšetření, po němž jej strážníci převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Ve stejný den v podvečer přijali oznámení o dalším ležícím muži strážníci z okrsku v Malenovicích.

O deset minut později již měli co do činění s osmapadesátiletým mužem ze Zlínska, který dokázal komunikovat jen s největšími obtížemi.

Koordinovaný pohyb ve vzpřímeném postoji byl ale již zjevně nad jeho síly. Aby také ne, když se analyzátor alkoholu v dechu zastavil na hodnotě 3,3 promile. Také v tomto případě následovalo lékařské vyšetření a převoz na kroměřížskou záchytku,“ pokračoval Janík.

Že se podobné případy nevyhýbají ani něžnějšímu pohlaví, dokazují bohužel dva případy z pondělí 21. března. Několik minut po půlnoci byla hlídka městské policie přivolána do podchodu v blízkosti obchodního centra, kde se v kabině výtahu uložila jednačtyřicetiletá místní žena.

Důvodem ke ztrátě vlády nad svým tělem byla opět nezvládnutá konzumace alkoholu, kdy elektronický analyzátor zobrazil na displeji hodnotu takřka 3,8 promile,“ popsal Pavel Janík.

Druhá událost se pak odehrála v odpoledních hodinách ve čtvrti Letná, kam byli strážníci přivoláni k ležící dvaašedesátileté ženě z Kroměříže. Ani ona nedokázala s hodnotou 3,3 promile kontrolovat své chování, a tak bylo i o jejím dalším osudu pro několik nejbližších hodin rozhodnuto.

Obě podnapilé ženy strávily letošní první jarní den čekáním na vystřízlivění v protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži,“ zakončil Pavel Janík.

Za necelé tři měsíce letošního roku provedla zlínská městská policie již 26 převozů podnapilých osob do tohoto specializovaného zdravotnického zařízení.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x