S ukončením nouzového stavu otevírají zlínští strážníci své objekty pro veřejnost

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - S ukončením nouzového stavu, který byl v březnu vyhlášen v souvislosti s koronavirem na území České republiky, otevírá Městská policie Zlín od pondělí 18. května 2020 všechny své objekty pro veřejnost. Serveru Zlin.cz to sdělil její mluvčí Pavel Janík.

Nadále však zůstávají v platnosti zvýšená hygienická opatření, jejichž důvodem i cílem je omezení možného přenosu nebezpečné nákazy.

„Od pondělí opět umožníme občanům, aby své záležitosti mohli vyřešit přímo na služebnách zlínské městské policie. Vstup dovnitř však bude regulován, aby byly vždy zachovány bezpečné vzdálenosti mezi osobami a rovněž bude i nadále nutné, aby příchozí osoby používaly ochranu dýchacích cest, která bude bránit šíření kapének, tedy respirátor nebo roušku. Všechny prostory budou také často dezinfikovány a moc bych chtěl poprosit spoluobčany, kteří budou pociťovat příznaky respiračního onemocnění, aby nejen do našich objektů vůbec nevstupovali a využili možností bezpečného dálkového kontaktu,“ uvedl ředitel MP Zlín, Ing. Milan Kladníček, MBA.

V době trvání nouzového stavu nedošlo ze strany MP Zlín k žádnému omezení běžného výkonu služby. Hlídky strážníků byly v ulicích Zlína přítomny v obvyklých počtech, byly a jsou i nadále vybaveny všemi nezbytnými prostředky pro zvládání běžných i mimořádných situací.

„Během uplynulých dvou měsíců jsme řešili bezpočet dotazů a oznámení občanů, které se vztahovaly k možnému porušení mimořádných opatření. Několik desítek podezření z přestupků jsme také museli oznámit příslušným správním orgánům. Poměrně často jsme také odpovídali na dotazy, které se týkaly lhůta k projednání tzv. dopravních přestupků. Platí, že lhůtu k projednání přestupků, které jsme zaregistrovali v době před vyhlášením nouzového stavu, prodloužíme nyní o více než měsíc, přesněji do 19. června 2020. Dopravní přestupky zjištěné v době nouzového stavu jsme oznámili přímo správnímu orgánu,“ doplnil ředitel Kladníček.

Pro příjem oznámení zůstávají stále v provozu telefonní linky s nepřetržitým provozem: 577 630 501 nebo 577 630 502. V naléhavých situacích jsme k dispozici také prostřednictvím národní linky tísňového volání 156 (1).

„Velmi si vážím těch spoluobčanů, kteří nepodcenili pro nás všechny novou situaci a chovali se zodpovědně k sobě samým i ke svému okolí. S ukončením nouzového stavu bohužel nekončí možnost šíření samotné nákazy, a proto se prosím chovejme s potřebnou dávkou opatrnosti i nadále,“ dodal závěrem ředitel Kladníček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x