S úsměvem jde všechno (i bahno) líp

Správci v akci. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Okřídlené rčení o tom, že s úsměvem jde všechno líp, zase jednou dostalo potvrzovací razítko. Na dvorcích zlínského tenisového klubu si přírodní živly při vytrvalých agresivních deštích posledních dnů pěkně zařádily. Na několik dvorců se ze sousedního lesního porostu dostala pořádná dávka bahna. A teď: babo raď. Tedy pardon, chlape raď a úplně nejpřesněji: chlapi, poraďte si.

V ne tak dávné minulosti se v areálu pohybovali a střídali v pracovních rolích správců čtyři muži. Teď zvládají práce všeho druhu dva věční mladíci. Společnost s ručením neomezeným HYTOM, dalo by se říci. Pánové Hynek a Tomáš se opravdu blýskli a vyzráli i na nepřízeň májové přírody.

Zatímco třeba u sousedů ve Starém Městě byl relativní klid. „Museli jsme jen pomoci s odtokem vody, jinak nám velká voda nějak zásadně neškodila,“ hlásil vždy pohotový (a pohodový) provozovatel areálu na Širůchu Karel Zálešák, ve Zlíně byla situace hodně dramatičtější.

Zájem tenistů z řad rekreantů i závodních hráčů je momentálně veliký.

„Hrají se soutěže, turnaje, máme nabitý program, který vyvrcholí koncem září oslavami 100 let organizovaného tenisu ve městě, o to důležitější je pro nás stav kurtů,“ komentuje situaci předseda TK Zlín Jan Macharáček.

Velká voda se splašky bahna teď pořádně prověřila zmíněnou dvojici správců Hynka Sedláře a Tomáše Staroveského. Pánové v letech, elánu na rozdávání, a co víc, třebaže je na šesti poškozených hracích plochách čekalo práce jako na kostele, zvládli ji. Boj s bahnem byl ovšem enormně složitý.

„Bahno s vodou vytvořily v přívalech během pár okamžiků zvláštní hmotu, kterou jsme museli postupně speciálními škrabkami odstranit, samozřejmě dodat novou antuku tak, aby byli všichni spokojeni,“ komentoval mluvčí dvojice HYTOM Hynek Sedlář.

A co víc. I při náročné piplavé práci se zpod pracovních nástrojů obou správců ozýval častý smích. Inu, s úsměvem jde i bahno (pryč) líp.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x