Samoplátci mohou ve Zlíně podstoupit test na COVID-19

COVID ambulance v prostorách 20. pavilonu (Foto: KNTB)
ZLÍN - Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně zavádí pro samoplátce možnost podstoupit PCR test na možné nakažení onemocněním COVID-19. Tímto rozhodnutím vychází vstříc zájemcům, kteří potřebují znát svůj zdravotní stav například kvůli cestě na dovolenou do zahraničí, serveru Zlin.cz to uvedl PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Testování bude možné absolvovat v COVID ambulanci, která se nachází v prostorách 20. pavilonu.

První samoplátci se mohou otestovat ve zlínské nemocnici v pondělí 17. srpna. Od tohoto termínu se budou moci nechat otestovat každý pracovní den, od pondělí do čtvrtka v čase od 12.30 do 14.30, v pátek od 7.00 do 10.00. K odběru se mohou objednat telefonicky na čísle 577 552 478, v přípravě je i možnost on-line přihlášení prostřednictvím webového odkazu, který bude zprovozněn v nejbližších dnech.

Provedení testu a vystavení potřebných dokumentů vyjde samoplátce na částku 2 000 korun. Výsledek a certifikát budou k dispozici do cca 24 hodin a bude možné si je osobně vyzvednout na Oddělení lékařské mikrobiologie (v pracovní dny od 8.00-18.30, nebo v sobotu od 7.00-11.00), které se nachází v budově číslo 22 v areálu nemocnice. „Zaslání informace o negativním výsledku testu bude možné i prostřednictvím sms,“ doplnil Jozef Macko, náměstek pro léčebnou léči ve zlínské nemocnici.

Průběh testování má přesně stanovený postup. Žadatel nejprve vyplní formulář (lze ho stáhnout zde a vyplnit ho ještě před příchodem do nemocnice, vyzvednout si ho lze i na některém z pokladních míst, seznam viz níže), a poté zaplatí požadovanou částku za odběr v některém z pokladních míst. PCR test podstoupí v ambulanci, odběr se provede výtěrem z nosohltanu. Samoplátci, kteří přijedou na testování automobilem, mohou zaparkovat u 23. budovy nebo v parkovacím domě, který se nachází u budovy Záchranné zdravotnické služby Zlínského kraje.

V případě potřeby se mohou zájemci obrátit na Kroměřížskou nemocnici, která odběry pro samoplátce obnovila. Absolvovat jej mohou od pondělí do pátku v čase od 7.30 do 12.00 v odběrové buňce, která se nachází vedle lékárny u výjezdu z nemocničního areálu. Odběr se provádí bez předchozího objednání. Cena PCR testu je 1 956 korun, platit za něj lze pouze bankovní kartou. Odběr se provádí výtěrem z nosohltanu, samoplátci bude výsledek zaslán do dvou dnů na jeho e-mailovou adresu. Další informace lze zjistit na telefonním čísle 573 322 473, případně 737 859 933. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x