Sběr vánočních stromků ve Zlíně začne v pondělí 9. ledna. Stromky neřezejte, nelámejte ani nevkládejte do kontejnerů

Ilustrační foto
ZLÍN – Vánoce už jsou minulostí a tak nastává období likvidace vánočních stromků. Ve Zlíně jejich sběr zahájí městské technické služby druhé lednové pondělí, tedy 9. ledna 2023.

Obyvatelé Zlína mohou odložit jehličnaté symboly Vánoc zbavené o všechny ozdoby vedle barevných nádob určených pro sběr tříděných odpadů. „Pracovníci Technických služeb Zlín budou svoz stromků zajišťovat od 9. ledna 2023 do 7. února 2023,“ upřesnila Irena Orságová ze zlínského magistrátu.

Lidé by v žádném případě neměli stromky řezat, lámat, sekat, jakkoli svazovat, balit a vkládat do jakýchkoliv kontejnerů. „Rozhodně by se také vánoční jedle, smrky či borovice neměly povalovat v ulicích nebo na jiných veřejných plochách,“ upozornila Orságová.

Veškeré vánoční stromky budou odvezeny odděleně od jiného odpadu a dřevní hmota bude zpracována v kompostárně v areálu skládky Suchý Důl. „Náklady na tuto službu jsou pro rok 2023 odhadovány na 290 tisíc korun. Odvíjet se budou od celkové hmotnosti svezených stromků,“ uzavřela Irena Orságová s tím, že v minulém roce bylo svezeno 32,5 tuny dřevní hmoty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x