Sedm statečných žije. Díky dobrým lidem

Zaměstnancům autosalonu nebyl lhostejný osud kachny s mláďaty. Zavolali proto strážníky. Foto: Veronika Březíková, MP Zlín
ZLÍN - Případ kuriózní, zdánlivě malicherný, a přece zahřeje u srdce. Osoby, zvířata a obsazení: šest malých káčátek, jejich maminka, dobří lidé z autosalonu Synot BMW ve Zlíně - Loukách a pohotoví strážníci zlínské městské policie. Výsledek - výborný a u srdce hřející.

Kde se vzalo, tu se vzalo. Na parkovišti před zlínským autosalonem se objevila sedmička divokých kachen. Matka a jejich šest maličkých bezbranných potomků. Tahle sestava mermomocí chtěla na hlavní čtyřproudovou silnici. Kdo zná frekvenci zdejších vozů, ví, že by káčata i matka vlastně vyrazily na jistou smrt pod koly. Ale naštěstí…

„Naštěstí je z okna kanceláře zahlédl na parkovišti náš pan ředitel. Začala zajímavá záchranná akce, šlo o to, aby se návštěvníci bezhlavě nevydali pod kola aut. Tu tendenci kachny rozhodně měly. Takže jsme je zadrželi, ale hlavně jsme informovali o neobvyklé situaci strážníky Městské policie Zlín,“ vypráví paní Veronika Březíková ze zmíněného autosalonu.

„Na místo se vypravila naše hlídka z malenovického okrsku. Spolupráce „tripartity“ strážníci, lidé z autosalonu a kachny vyšla na výbornou. Naši chlapi na chvíli zastavili provoz a rodinku bezpečně dopravili na druhou stranu, kde pak pokračovala k řece Dřevnici,“ dodal mluvčí Městské policie Zlín Pavel Janík.

Sedm statečných tak dorazilo tam, kam patří.

A happy endem budiž vzájemné poděkování zachráncům. „Určitě si je za správné jednání zaslouží,“ konstatovaly obě strany shodně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x