Sedmé místo pro Miroslava Knedlu. Skvělý debut mezi absolutní elitou

Miroslav Knedla. Foto: rodinný archiv
DAUHÁ - První vystoupení mezi absolutní světovou špičkou na mistrovství světa plavců. Pro Miroslava Knedlu, člena Plaveckého klubu Zlín, v osmnácti letech nejmladšího účastníka finále na 100 metrů znak, je sedmé místo velikým úspěchem. Juniorský mistr světa i Evropy si tak prošel zatím nejvážnější zkouškou v nejsilnější světové konkurenci, necelé čtyři desetiny vteřiny mu chyběly k bronzové medaili.

V polovině trati na obrátce byl úžasně čtvrtý, nakonec z toho bylo sedmé místo, což je úspěch jako hrom.

„Ten závod byl ve třech fázích od rozplaveb hodně náročný, myslím, že ve finále mi ještě chyběla výdrž,“ komentoval své vystoupení pro Radiožurnál.

Sedmé místo a finálová účast jsou pro velmi talentovaného a pracovitého plavce úspěchem.

„Míra si fakt mákl, potvrdily to hned po závodě ukazatele laktátů, 16.8 svědčí o tom, že se opravdu vydal, teď jde o to dobře zregenerovat a připravit se na další parádní disciplínu, což bude v dalších dnech znakařský sprint na 50 metrů,“ komentoval situaci trenér Zdeněk Kasálek.

Ve středeční doplňkové disciplíně 200 metrů polohový závod se Knedla po pár hodinách spánku v rozplavbách zařadil na 21. místo a podle očekávání do semifinále nepostoupil. To rozhodně není neúspěch, naopak další načerpání zkušeností mezi nejlepšími světovými plavci.

„Míra měl pár hodin po finále, ale v jeho doplňkové disciplíně na 200 metrů polohový závod zaznamenal i tak svůj nejlepší ranní čas. Své nejlepší výkony přitom podle dosavadních zkušeností podává odpoledne a večer,“ přidává zajímavý postřeh od bazénu v Dauhá Knedlův trenér Zdeněk Kasálek.

„Míra je borec, to je bez debat, jsem, moc rád, že máme ve Zlíně tak úspěšného plavce, už to docela dlouhou dobu trvalo. Úspěch je to o to větší, že prodělal nemoc, zhubl a síla se vždy vrací postupně,“ komentuje Knedlovo vystoupení Daniel Málek, dvakrát pátý na olympiádě v Sydney v roce 2000 a účastník finále na MS v japonské Fukuoce v roce 2001.

V sobotu si mladý pan Miroslav za dohledu početné ekipy fandících rodinných příslušníků vyzkouší svoji oblíbenou znakařskou padesátku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x