Semifinále se stěhuje do Zlína! Sledge hokejisté chtějí konec série i postup

Sledge hokejisty Zlína v sobotu čeká druhé semifinále play-off proti Olomouci. Foto: petrkoval.com
ZLÍN - Již v sobotu pokračuje semifinálová série tuzemské ligy mezi Zlínem a Olomoucí. Sledge hokejisté Zlína vedou po úvodním klání na olomouckém ledě 1:0 na zápasy, takže pokud v sobotu zvítězí, oslaví svěřenci Tomáše Sedláčka postup do finále! Sobotní měření sil začíná v PSG aréně od 10:30 hodin. V případě výhry hostů se hraje rozhodující třetí utkání v neděli od 11 hodin znovu ve Zlíně.

Před dvěma týdny v úvodním duelu moravského semifinále se na ledě Hanáků čekala popravdě vyrovnaná bitva, ale vše bylo nakonec jinak. Lappáci totiž o svém vítězství rozhodli už během první třetiny. Tu družina Tomáše Sedláčka ovládla jasně 4:0. Velký podíl měl na skvělém vstupu do utkání Martin Joppa. Slovenský ostrostřelec skóroval v první třetině hned dvakrát. „Věděli jsme, že vzhledem k menšímu počtu hráčů nebudeme mít sil na rozdávaní, takže jsme si řekli, že na ně zkusíme vletět hned od začátku a dát nějaké góly, což se nám povedlo,“ popisuje Joppa týmovou strategii.

Už z jeho slov je patrné, že Zlínští bojovali tentokrát nejen se soupeřem, ale do značné míry také s nepřízní osudu. Kvůli sněhové kalamitě na Slovensku totiž nemohli dorazit Dávid Korman nebo Slavomír Ferenčík.

„Na zápas s Olomoucí jsem se velmi těšil už kvůli tomu, že jsem od začátku kalendářního roku neodehrál vzhledem na zranění ani minutu. Bohužel jsem kvůli vydatnému sněžení u nás na Oravě nemohl dorazit. Orava je nejsevernější kraj na Slovensku, situace byla opravdu špatná. Klukům jsem držel palce alespoň na dálku,“ líčil chybějící Korman.

A vyplatilo se. Zlínští sledge hokejisté pokračovali v dominantním výkonu i během zbylých dvou třetin. Odměnou jim bylo konečné vítězství 6:1 a první bod v semifinálové sérii.

„Myslím si, že celý zápas jsme měli trochu navrch. Snad nás ale bude za dva týdny víc a budeme moct i někoho vystřídat. V základní části jsme dostali facky, některé zápasy byly z naší strany katastrofální. V šatně jsme si mezi sebou něco řekli a vzali si to k srdci. A náš hokej podle toho vypadá,“ dodává Joppa. Jak je vidět, pověstné mytí hlav po nepovedených utkáních základní části zabralo a Lappáci díky němu opět ukazují svou sílu.

Dobře známé úsloví ale říká, že poslední krok bývá vždycky nejtěžší. „Je super, že kluci zápas zvládli. Věřím, že semifinále ukončíme už v sobotu. Vypadá to, že bychom se mohli sejít v kompletnější sestavě, takže jsem optimista. S Olomoucí to vždy bývá tvrdé moravské derby. Umí zahrát dobré zápasy. I tak nicméně věřím, že poslední krok zvládneme,“ hlásí v pozitivním duchu Dávid Korman.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x