SENÁTNÍ VOLBY 2020: Hradišťský zastupitel Seďa se pokusí získat senátní křeslo

Antonín Seďa (Foto: Zlínský kraj)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pro senátní volby 2020 ve volebním obvodě 81 – Uherské Hradiště, bude kandidovat za ČSSD dlouholetý sociální demokrat Antonín Seďa, který má životní, pracovní i odborné zkušenosti ze svých zaměstnání a z mnohaleté práce v zastupitelstvu města Uherské Hradiště a v poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Serveru Zlin.cz to uvedl tajemník KP ČSSD Zlínský kraj Tomáš Šenkeřík.

V případě úspěchu v senátních volbách se chce Antonín Seďa mimo jiné zasadit o zajištění a rozvoj kvalitních a dostupných veřejných služeb (kvalitní zdravotní péče v každé okresní nemocnici, zajištění letecké záchranné služby v kraji, pomoc při výstavbě kamenného hospice, dostupná veřejná doprava v kraji, dokončení obchvatu D55).

Zajímat se chce také o ochranu a obhajobu práv zaměstnanců (ochrana zaměstnanců zákoníkem práce, podpora vyšších mezd a platů, spolupráce s odborovými organizacemi), podpora seniorů, zdravotně handicapovaných a rodin s dětmi (cenově dostupné družstevní a obecní bydlení, rozšíření terénních sociálních služeb, kvalitní vzdělávání) nebo o ochranu přírody a vodních zdrojů (zákaz těžby štěrkopísku a ochrana pitné vody, zvýšení lesních ploch, investice do zachycení vody v krajině, ekologizace zemědělství, zlepšení životního prostředí snížením emisí).

Další Seďovou prioritou je zajištění obrany země a bezpečnosti občanů (podpora našeho členství v NATO a EU, zlepšení podmínek pro IZS, energetická a potravinová soběstačnost, podpora průmyslové diplomacie, spolupráce s AOBP a ALV), zachování a podpora kulturních, historických a společenských tradic v našem regionu (spolupráce s neziskovým sektorem, investice do kulturních památek) nebo rozvoj sportovních a pohybových aktivit dětí a mládeže (podpora sportovních a zájmových organizací a soutěží, spolupráce s MŠ a ZŠ, podpora POKOS – příprava obyvatelstva k obraně státu).

„Nestydím se za to, že jsem patriot a jsem hrdý na region, ve kterém žiji a pracuji. Zároveň si uvědomuji základní problémy, se kterými se kraj, naše města a obce a především mí spoluobčané potýkají. Neslibuji nemožné, pouze chci, aby se našim dětem a našim vnukům žilo lépe než dnes nám. To je dlouhodobý cíl mé politiky a každodenní práce pro občany našeho regionu. Od listopadu 1989 jsem loajální sociální demokracii, protože vím, že přes veškerá pochybení v minulosti je to politická strana, která cíleně a programově lidem pomáhá. Vždyť je úzce spjata s historií České republiky a jejími obyvateli jako žádná jiná. Proto je důležité zachovat její levicový pohled i v Senátu. Svou kandidaturu, tak jako svoji předchozí politickou práci, beru s pokorou i s odhodláním změnit náš region a naši zemi k lepšímu,“ dodal Antonín Seďa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x