SENÁTNÍ VOLBY 2020: Za voliči v karanténě opět vyrazily speciální hlasovací komise

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Také pro 2. kolo senátních voleb využili voliči, kteří jsou aktuálně v karanténě nebo izolaci kvůli koronaviru, možnost telefonicky nahlásit na Krajský úřad Zlínského kraje svůj zájem volit do přenosné volební schránky. Učinilo tak celkem 57 voličů ze Zlínského kraje, za kterými vyrazily tři speciální hlasovací komise složené ze zástupců krajského úřadu a Armády České republiky, serveru Zlin.cz to uvedl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Pro senátní obvod Zlín bylo nahlášeno 15 voličů na 6 adresách. Pro senátní obvod Uherské Hradiště bylo nahlášeno 42 voličů na 17 adresách. V minulém týdnu, kdy se uskutečnilo 1. kolo senátních voleb a zároveň volby do krajského zastupitelstva, nahlásilo na krajský úřad svůj zájem volit do přenosné volební schránky celkem 129 voličů.

Lidé v izolaci nebo karanténě mohli své volební právo realizovat také tzv. metodou drive-in, tedy hlasováním z auta na speciálních volebních stanovištích. Ve středu 7. října mohli lidé v rámci 2. kola senátních voleb takto volit v Uherském Hradišti, Vsetíně a Zlíně. Této možnosti využilo celkem 64 voličů. Na stanoviště ve Zlíně přijelo 10 voličů, v Uherském Hradišti to bylo 54 voličů, o drive-in ve Vsetíně neprojevil zájem žádný volič. O týden dříve, během 1. kola senátních voleb a voleb do krajského zastupitelstva, využilo možnosti drive-in celkem 295 voličů, z toho 133 v Uherském Hradišti, 83 ve Zlíně, 54 v Kroměříži a 25 ve Vsetíně. Nejstarší voličkou byla 92letá žena ve Vsetíně, formou drive-in také odevzdalo své hlasy 11 prvovoličů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x