Seniorská obálka je nyní v mini verzi

Seniorská obálka se zmenšila. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Seniorská obálka je nyní v mini verzi. Ta zájemcům umožňuje mít ji v kapse nebo peněžence.

Zjišťovat anamnézu pacienta při zásahu může být pro záchranáře náročné, zejména když je daný člověk v bezvědomí. V takovém případě měl pomoci projekt Seniorská obálka, do kterého se město Zlín zapojilo už loni v září.

„Zdá se, že u některých seniorů se projekt setkal s úspěchem, ohlasy jsou poměrně příznivé. Proto jsme teď přišli se zdokonalením obálky, s tzv. mini seniorskou obálkou. Ta spočívá ve změně formátu, protože někteří lidé si stěžovali, že ta dosavadní A4 je příliš velká. Dále jsme do formuláře dopsali i nějaké nové kolonky, např. očkování proti covidu-19,“ popsal změny náměstek primátora města Zlín Aleš Dufek.

Doposud senioři umísťovali tiskopis pouze ve svých domovech na vnitřní stranu vchodových dveří nebo na lednici. Nyní jej v rámci mini verze mohou mít neustále u sebe v kapse či peněžence. To však není jedinou novinkou, kterou město Zlín pro seniory chystá. „Snažíme se restartovat naše seniorské kluby, proto na 21. září chystáme seniorské odpoledne ve Zlíně na náměstí. Přijede známý zpěvák z Prahy, předáme zasloužilým seniorům ocenění a zkrátka pro ně připravíme pěkné odpoledne,“ dodal s úsměvem Aleš Dufek.

Zmiňovaná obálka je pro všechny zájemce k dispozici v Městském informačním a turistickém středisku, Senior Pointu Zlín, v sekretariátu Odboru sociálních věcí, v klubech seniorů a bude také distribuována prostřednictvím Magazínu Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x