Šest desítek dětí se na týden stalo umprumáky

Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jaké to je být umprumákem, si opět mohly vyzkoušet děti starší dvanácti let na Střední uměleckoprůmyslové škole v Uherském Hradišti. Ta i na tyto prázdniny naplánovala dva turnusy oblíbeného tábora Týden umprumákem.

Na Střední uměleckoprůmyslové škole v Uherském Hradišti život neutichá ani o prázdninách. I letos si pro teenagery připravila dva týdny plné umění a dobré zábavy. Mladí umělci si pod vedením středoškolských učitelů vyzkoušeli, jaké to je být týden jejich studentem.

Aktuálně probíhá první běh táboru Týden umprumákem, druhý bude v srpnu. Aktuálně máme ve škole šedesát dětí, které si vyzkouší, jaké je to na našich oborech a jak to funguje ve škole při běžném denním provozu, uvedl ředitel školy Ivo Savara.

Děti byly ve skupinách přibližně po deseti a ve výuce se točily. Během pěti dní se seznámily se stejným počtem výtvarných disciplín. “Vyzkouší si obory od keramiky přes obuv, kde dělají třeba různé náramky, a vyzkouší si různé techniky kresby. Učitelé se jim věnují v průběhu celého dne, každý den jsou na jiném oboru, takže si pokaždé vyzkouší jiné řemeslo,” pokračuje Savara.

S táborem škola poprvé přišla v loňském roce a slavila s ním velký úspěch. Děti byly nadšené a pozitivní ohlasy má škola i od rodičů a veřejnosti. “Mě to samozřejmě těší také z toho důvodu, že učitelé, kteří toho mají za školní rok dost, přijdou a ještě jsou tady další dva týdny navíc. Odměnou jim je práce s velmi motivovanými dětmi, což je moc fajn,” dodal s úsměvem ředitel školy.

Tábor byl určen pro žáky druhého stupně základních škol. Někteří z táborníků se do školy budou později i hlásit a jednou se do ní možná vrátí už jako opravdoví studenti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x