Šest jednotek hasičů likvidovalo požár domu v Hřivínově Újezdě. Škody jsou v řádech milionů

ZLÍNSKO – V pátek o půl třetí odpoledne došlo na samotě v katastru obce Hřivínův Újezd k požáru rodinného domu. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Při příjezdu prvních jednotek byl již požár v plném rozsahu. Hasiči započali s hasebními pracemi za pomocí čtyř proudů vody z vnějšku i zevnitř objektu,“ informoval mluvčí krajských hasičů David Martinec.

Kvůli dodávce vody a nutnosti povolání dalších jednotek hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místo se dostavil územní řídící důstojník, který povolal i dronovou službu pro lepší přehled situace a pro potřeby vyšetřovatele příčin vzniku požáru.

Hasiči vynesli z objektu propanbutanovou láhev, kterou následně ochlazovali vodou. Bylo podezření, že se v objektu nachází osoba, což se naštěstí nepotvrdilo,“ pokračoval Martinec.

Před čtvrtou hodinou hasiči požár lokalizovali a následně ještě dohašovali drobná ohniska. Pět minut po půl šesté byla vyhlášena likvidace události.

Příčina vzniku požáru je ve společném šetření vyšetřovatele hasičů a Policie ČR. Škody budou v řádech několika milionů,“ dodal David Martinec.

Zobrazit fotogalerii >>