Šest zápasů pětidílného thrilleru o záchranu. Právě začínáme

foto: FC Zlín
ZLÍN - Pět zápasů má na programu od příštího týdne skupina o udržení v naší nejvyšší fotbalové soutěži Fortuna lize. Když se to tak vezme, začíná drama o pěti dílech už tuto neděli svým- kupodivu - dílem prvním nebo také šestým. Osud tomu chtěl, že se utká dosud čtrnáctý Zlín s šestnáctou Karvinou. Už tento zápas má po obě mužstva mimořádnou důležitost.

„Když vyhrajeme, doskočíme od sestupové příčky na šest bodů, to by bylo přesně to, co potřebujeme. Karviná ale hraje dobrý fotbal, má řadu kvalitních fyzicky disponovaných cizinců, dobře víme, že to bude bitva,“ má jasno záložník Jakub Janetzký.

Zlín byl loni před závěrem soutěže v hodně těžší situaci, na poslední chvíli se škrabal z 16. sestupové příčky, povedlo se v ultimativním úplně závěrečném zápase v Brně a pak čekala zrádná baráž.

„Jak správně říká trenér Červenka, teď nám teprve začíná liga, půjde o maličkosti, dobře se připravit, využít domácího prostředí a přízně fanoušků, nečeká nás ale v neděli nic lehkého a jasné je, že se s Karvinou utkáme následně ještě jednou. Nesmíme svoji šanci prováhat. Moc dobře si pamatujeme, jak náročné na psychiku to bylo loni, hráli jsme o holé přežití na Zbrojovce do posledních vteřin,“ vybavuje si nejlepší střelec týmu a tahoun jeho ofenzivní síly. Sám se před rozhodující fází sezóny cítí v dobré pohodě. A jeho pocity sdílí i jediná žena, která přihlíží tréninkovému hemžení Kateřina David v roli fyzioterapeuta.

„Já jsem přesvědčena, že ta závěrečná fáze ročníku klapne. Cítím pozitivní energii, kterou implantuje celý trenérský štáb, to bude také velmi důležitý faktor,“ říká znalkyně mužského svalstva i fotbalových duší svých svěřenců.

Zlín hraje v neděli o jednu nezanedbatelnou věc. Pokud vyhraje a Bohemians doma zdolají Pardubice, šli by ševci do pěti duelů nadstavby ze třináctého místa. A to zaručuje tři utkání na vlastním trávníku, což může být veledůležité.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x