Šestatřicetiletá žena ze Zlínska zemřela na otravu fentanylem. Muži, který jí prodal náplasti, hrozí 18 let za mřížemi

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Až 18 let za mřížemi hrozí devětačtyřicetiletému muži z Brna, který ženě ze Zlínska prodal náplasti obsahující fentanyl. Poté, co si žena náplasti s touto omamnou látkou aplikovala, zemřela na intoxikaci organismu.

Muž z Brna letos koncem června prodal za pět set korun přípravek ve formě náplastí obsahující fentanyl, který následně odeslal šestatřicetileté ženě ze Zlínska. S tou se seznámil na sociální síti. Neoprávněně tedy distribuoval omamnou látku, která byla lékařem předepsaná jeho nemocné matce.

Žena, která si náplasti následně aplikovala na pokožku těla, si přivodila intoxikaci organismu a selhání životních funkcí. Na otravu fentanylem zemřela,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že obviněný náplasti s fentanylem ženě neprodal poprvé.

Vrchní komisař z Odboru obecné kriminality ve Zlíně před několika dny muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muži nyní za tuto trestnou činnost hrozí až osmnáct let vězení,“ dodala Kyšnerová.

Opioid fentanyl je rozšířený zejména ve Spojených státech. Ročně tam na předávkování touto látkou umře asi 70 tisíc lidí. V České republice podobný případ řešili kriminalisté z Bruntálska na konci července, kdy na předávkování zemřela třiačtyřicetiletá žena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x