Ševce posílil bosenský reprezentant Pidro. Levý obránce dorazil do Zlína z Ameriky, hrál i Major League Soccer

Fotbalisty Zlína posílil bosenský reprezentant Selmir Pidro. Foto: FC Zlín
ZLÍN – Fotbalový Zlín těsně před koncem přestupního období získal zajímavou zahraniční posilu. Kádr ševců o reprezentační přestávce doplnil Selmir Pidro. Pětadvacetiletý obránce z Bosny a Hercegoviny do Zlína zamířil z Ameriky, v Major League Soccer nosil dres St. Louis City. Nyní si vyzkouší českou FORTUNA:LIGU. Na Letné bude hostovat do konce letošní sezony bez opce.

Od Selmira si slibujeme zkvalitnění levé strany hřiště. Přichází hráč, který toho má v pětadvaceti letech už hodně za sebou, hlavně díky startům v Lize mistrů, americké MLS a reprezentaci. Věříme, že bude velkým přínosem pro tým,“ uvedl viceprezident FC Zlín Zdeněk Grygera.

Selmir Pidro je rodákem z města Bugojno, v tamním klubu Iskra začal i s fotbalem. V šestnácti letech odešel do Sarajeva, kde působil v mládežnické akademii. V červnu 2017 podepsal s týmem svou první profesionální smlouvu.

Premiéru v nejvyšší bosenské soutěži si ale odbyl až v dresu Bosny Visoko zápasem proti Orašje. O tři týdny později vstřelil svůj první gól mezi profesionály.

Po návratu z hostování podepsal Pidro v Sarajevu novou pětiletou smlouvu. V dubnu 2019 však utrpěl těžké zranění kolena. Kvůli přetrženému přednímu zkříženému vazu téměř rok nehrál. Přesto se dokázal vrátit zpět do mužstva a po výhře ve finále Bosenského poháru nad týmem Široki Brijeg slavil svou první trofej.

Bosenský pohár stejně jako ligu se Sarajevem vyhrál dvakrát. S týmem si zahrál i evropské poháry. Na kontě má osm startů v Lize mistrů, Evropském poháru i Konferenční lize.

Loni v zimě opustil Evropu a vydal se do zámoří. Za oceánem podepsal smlouvu s klubem St. Louis City. Premiéru ve slavné Major League Soccer si odbyl letos v dubnu, kdy nastoupil proti Cincinnati.

Celkem si v elitní světové lize připsal dva starty, jinak hrál v nižší americké soutěži MLS Next Pro.

Pětadvacetiletý levý obránce má za sebou i starty v reprezentaci. S týmem do jednadvaceti let absolvoval pět kvalifikačních utkání, s národním mužstvem Bosny absolvoval dva přípravné duely.

Nyní je zpátky v Evropě a při svém angažmá v Česku se pokusí pomoct Zlínu k co nejlepším výsledkům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x