Ševci chtějí odčinit fiasko s Plzní na hřišti Baníku

Foto: FC Zlín
ZLÍN – Hodit poslední vysokou porážku s Plzní za hlavu a soustředit se na další zápas. To je úkol hráčského kádru FC Zlín, který se v rámci 9. kola FORTUNA:LIGY utká na hřišti Baníku Ostrava. Souboj tradičních moravských rivalů se odehraje v sobotu 23. září od 15 hodin.

Fotbalisté Zlína cítí, že po dvou nezdarech potřebují zase zabrat a chytnout se. „I když našemu týmu souboje se Slováckem a Plzní výsledkově nevyšly, z mužstva je cítit odhodlání předcházející neúspěchy odčinit, Baník potrápit, z Ostravy přivést body,“ píší ševci na svém klubovém webu.

Trenér Pavel Vrba stále postrádá zraněného brankáře Dostála, na marodce je i záložník Tom Slončík, disciplinární trest si odpyká Jakub Černín. „Další hráči však budou nachystaní podat co nejlepší a výkon a poprat se o co nejlepší výsledek,“ informuje fotbalový Zlín.

V cestě bude Zlínu stát výrazně obměněný kádr Baníku. Ostravští se v létě pustili do velkého omlazování – skončil čtyřicetiletý veterán Jan Laštůvka, odešli také Nemanja Kuzmanovič či Jaroslav Svozil, klub prodal do Slavie útočníka Muhameda Tijaniho a hostování skončilo Srdjanu Plavšičovi a Cadu.

Zlín s Baníkem doposud sehrál v lize celkem 35 vzájemných duelů, bilance je příznivější pro celek z Ostravy. Ševci zdolali soupeře pouze pětkrát, Severomoravané se naopak radovali patnáctkrát a stejný počet duelů skončil remízou. Poslední duel doma na Letné ševci letos na jaře vyhráli 2:1. „Stejný výsledek bychom samozřejmě brali i tentokrát,“ doufají ve výhru ševci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x