Ševci doma pouze remizovali s Českými Budějovicemi, jsou dál poslední 

Útočník Zlína Kenneth Ikugar se proti Budějovicím neprosadil. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN - Fotbalisté Zlína v nadstavbové části FORTUNA:LIGY podruhé za sebou remizovali. Ševci ve 3. kole skupiny o záchranu doma hráli s Českými Budějovicemi nerozhodně 1:1, po výhře Karviné v Ďolíčku nad Bohemians 1905 v souběžně hraném duelu zůstali na posledním místě.

Naše situace se zhoršila. Zápasů ubývá, ale dokud máme teoretickou šanci, budeme bojovat. Když vyhrajeme oba zápasy, jdeme do baráže, což je pro nás obrovská výzva,“ říká trenér Zlína Bronislav Červenka.


Ševci i přes další zaváhání mají stále záchranu ve vlastních rukou. Když porazí v neděli doma Bohemians a uspějí i v Jablonci, nemusí se ohlížet na další výsledky, jistě půjdou do baráže.
I když zeleno-bílí protivníci sezonu dohrávají pouze z povinnosti, nemusí to dát ševcům grátis.

Je to zrádné. Soupeři jsou v pohodě, zachránění. Nebudou u nás pod tlakem. Nenahrávají nám ani jiné výsledky. Nikdo asi nečekal, že Karviná vyhraje na Bohemce. To ale není naše starost. My musíme zvládnout svoje zápasy. Pokud to nedáme, je to jenom naše chyba a náš boj o to, abychom tu ligu pro Zlín zachránili,“ prohlásil.


Pokud chtějí ševci na konci ročníku slavit, musí ještě přidat. Proti Dynamu to nebylo zrovna stoprocentní.


„Tak bojovní a odhodlaní musíme být příště od začátku střetnutí, ne tak hrát jenom část zápasu,“ ví dobře Červenka.


K přístupu některých hráčů měl oprávněné výhrady. Jmenovitě nikoho nepranýřoval. Všem je jasné, že výkony Gonzaleze či Ikugara zůstaly za očekáváním.


„Bohužel někteří hráči stále nechtějí týmu dát maximum ze svých sil, nechtějí vypomoct, což mě mrzí, protože už jsme si to říkali před nějakým časem. Pokud nepotáhneme v těžkých situacích za jeden provaz, góly budeme dostávat a budeme mít problémy to zvládat,“ tuší.


Problémem jsou i absence. Ve čtvrtek se nevykartoval pouze Schánělec, ale i Fantiš se Slončíkem, proti Budějovicím nehrál ani nemocný Janetzký.


„Musí si s tím poradit někdo jiný,“ zůstává trenér Zlína v klidu. „Postavíme takovou sestavu, která bude schopná Bohemku porazit. Bohužel musím říct, že proti Českým Budějovicím jsem se do dvou lidí netrefil a zklamalo mě to,“ přiznává.

Něco si v kabině říkáme, pak to na to na tom hřišti není vidět. Pro mě je to kudla do zad,“ říká natvrdo. „Já odpustím třeba nekvalitu ve finální fázi, ale pokud mi někdo něco tvrdí a pak nechce týmu na hřišti pomoct všemi možnými způsoby, tak je to kudla do zad a nebudu to tolerovat,“ opakuje.

Čtvrteční duel poznamenalo vyloučení střídajícího útočníka Schánělce v 69. minutě. Domácí po přísném verdiktu arbitra Radina cítili křivdu. Podle jejich mínění sparťanský odchovanec netrefil ležícího Tranzisku úmyslně mezi nohy, spíš se mu chtěl po vzájemném souboji vysmeknout.


Hlavní sudí byl ale stejně jako videorozhodčí Zelinka jiného názoru a Schánělce poslali po dvanácti minutách ze hřiště. „Neviděl jsem to a ani to nechci hodnotit. Rozhodčí to museli na videu vidět. Teď už s tím stejně nic neuděláme,“ ví dobře.


Vyloučení však ševce přibrzdilo. „Byť jsme v deseti hráli dobře a vypracovali si tři velmi nebezpečné situace. Bohužel jsme ani jednu nedokázali využít,“ posteskl si Červenka.


Mužstvo za výkon v oslabení chválil. „Soupeře inkasovaná branka dostala trošku dolů. Pokud bychom hráli v jedenácti, náš tlak by byl ještě větší. Musím říct, že to kluci nezabalili. Hráli pořád nahoru, chtěli zápas dotáhnout do vítězného konce. Nevyšlo to, taková je realita,“ povzdechl si.

I když Slončík v oslabení trefil hlavou břevno, konstrukce branky předtím pomohla také Zlínu, takže dělba bodů byla v rušném střetnutí nakonec spravedlivá.

FC Zlín – Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)

Branky: 62. Žák – 52. Tranziska. Rozhodčí: Radina – Kříž, Antoníček – Zelinka (video). ŽK: Fantiš, Slončík, Černín, Červenka (trenér) – Nikl, Poulolo. ČK: 69. Schánělec (Zlín). Diváci: 3428.

Zlín: Dostál – Fantiš (57. Načkebija), Černín, Didiba, Cedidla (87. Holík) – Bužek, González (46. Slončík) – Vukadinovič (57. Schánělec), Tkáč, Bartošák – Ikugar (57. Žák). Trenér: Červenka.

Č. Budějovice: Šípoš – Nikl, Poulolo, Králik, Trummer – Čermák, Suchan, Hellebrand (87. Havel) – Tranziska (90.+2 Zajíc), Alli – Ondrášek. Trenér: Lerch.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x