Ševci doma zase neuspěli. Na výhru s Bohemkou čekají osmnáct let

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) doma podlehli pražským Bohemians 1:3. Na snímku záložník Fastavu Cheick Conde. Foto: FC Fastav Zlín  
ZLÍN – Fotbalistům Zlína první zápas po reprezentační přestávce nevyšel. Ševci doma proti pražským Bohemians nepotvrdili předcházející venkovní výhru z Liberce, na Letné v 7. kole FORTUNA:LIGY padli 1:3 a před sobotním derby na Slovácku mají o čem přemýšlet.

V prvním poločase jsme se nedostali do tempa, soupeř byl všude rychlejší, zatímco my jsme špatně dostupovali. Ve druhém poločase jsme dostali gól na 0:2, ale nesložili jsme zbraně a dali kontaktní gól, který nám vlil energii. Nevím ale, proč začneme hrát až po inkasované brance. Nicméně místo abychom pak z tlaku něco využili, tak jsme nedůslední v obraně, necháme Necida na půlce otočit a poslat hráče samotného na gólmana. Tam se to rozhodlo. Pak už jsme ani neměli tlak a Bohemka zaslouženě vyhrála,“ uznal sportovně hlavní trenér Zlína Jan Jelínek.

Pražané vedli po gólech Ibrahima Keity a Martina Dostála 2:0, poté sice snížil tečovanou střelou David Tkáč, ale další střídající hráč Matěj Koubek v závěru přidal třetí branku hostů.

Bohemka byla lepší než my. Soupeř nás přehrával, obrana byla pod tlakem. Přišlo mi, že jsme byli všude pozdě, což se ale říká po každém prohraném zápase. Trápil nás jejich systém se třemi beky. Celý mančaft špatně bránil dozadu,“ přiznal krajní obránce Fastavu Martin Fillo.

Bohemians 1905 si po dvou remízách a jedné porážce připsali první vítězství venku v probíhající ligové sezoně a v neúplné tabulce jim se ziskem devíti bodů patří sedmá příčka.

Utkání se nám vydařilo a o vítězství jsme mohli rozhodnout už v prvním poločase. Bohužel naše nízká produktivita držela Zlín ve hře. Po přestávce nám zatrnulo, když Zlín tečovanou střelou snížil. Čekal jsem, co to s mužstvem udělá. Nicméně jsme domácí nepustili do větších šancí a výhru jsme si pohlídali. Výkon to byl opravdu kvalitní, což někdy není jednoduché po reprezentační pauze,“ uvedl hostující kouč Luděk Klusáček.

Zlín, který nedokázal Pražany doma v nejvyšší soutěži porazit poosmé za sebou, je osmý.

FORTUNA:LIGA, 7. kolo –

FC Fastav Zlín – Bohemians Praha 1905 1:3 (0:1)

Branky: 68. Tkáč – 14. Keita, 55. Dostál, 79. Koubek. Rozhodčí: Hocek – Kotík, Lakomý – Ondráš (video). ŽK: Hrubý, Fillo, Poznar, Procházka – Hronek, Fulnek, Květ. Diváci: 2473.

Zlín: Rakovan – Fillo (86. Hrdlička), Cedidla, Simerský, Procházka – Dramé (77. Janetzký), Hlinka (59. Tkáč), Hrubý (86. Bobčík), Conde, Čanturišvili (77. Nečas) – Poznar. Trenér: Kalivoda.

Bohemians 1905: Le Giang – Köstl, Krch, Vondra – Dostál, Květ (84. Jindřišek), Hronek (84. Novák), Ljovin, Bartek (22. Fulnek) – Chramosta (68. Necid), Keita (68. Koubek). Trenér: Klusáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x