Ševci i Slovácko: poněkud drsný víkend, obavy ale nejsou na místě

Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V neděli si to oba krajští rivalové rozdali na zlínské Letné (Zlín vyhrál v pěkném utkání 2:1), teď jdou s kůží na ligový trh každý sám. A přestože mají velmi těžké soupeře, žádná poraženecká nálada není znát ani od Dřevnice, ani od její matky Moravy. Slovácko hostí v neděli od osmnácti hodin Spartu, o čtyřiadvacet hodin dříve hraje Zlín v Plzni. Favority jsou samozřejmě pohároví zástupci v Evropě, ale, jak známo, míč je kulatý...

„Na vítězný zápas se Slováckem jsme rychle zapomněli, ale přidal nám sebevědomí. Celý týden už máme v hlavě zápas ve Štruncových sadech. Vysokou kvalitu soupeře respektujeme, stejně tak ale věříme i ve vlastní síly, pořád hrajeme o záchranu a pomůže nám jen maximální koncentrace na každičkou minutu zápasu,“ má jasno trenér Zlína Bronislav Červenka.

Hostům, kteří jasně herně poskočili na domácím trávníku, může pomoci plzeňská role totálního favorita. Bookmakeři sázkových kanceláří tipují jasnou výhru Plzeňských v kurzu 1,18:1. Jak krásná výzva pro ševce.

To Slovácko není v nedělním duelu proti nažhavené Spartě posílené postupem v Evropské lize zdaleka takovým outsiderem. Znalci oboru sázkového tuší, že se Sparta hodně nadře. Na její výhru je vypsán kurz 1,95:1.

„Nesmíme se bát, hrát rychle, přímočaře, každý má své slabiny,“ říká před nedělním zápasem svého Slovácka Pavel Juroška, jenž dal ve Zlíně rychlý gól, který ale nakonec na body nestačil.

Každopádně oba zástupce našeho kraje čekají bitvy jako hrom. A jejich příznivce zajímavé, napínavé chvíle.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x