Ševci i Slovácko si v přípravě s chutí zastříleli

Fotbalisté Zlína si na Vršavě poradili s třetiligovým Uničovem. Na snímku záložník Fastavu Robert Hrubý. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Zlína i Slovácka si v sobotu dopoledne proti týmům z nižší soutěže s chutí zastříleli. Ševci i rival z Uherského Hradiště se trefil hned pětkrát. Fastav na Vršavě přehrál třetiligový Uničov 5:1, účastník předkola Evropské konferenční ligy na hřišti ve Starém Městě deklasoval Prostějov 5:0.

Zlínští se ale na rozdíl od krajského konkurenta v prvním poločase herně trápili, duel rozhodli až po změně stran. „Tento zápas byl spíš kondiční záležitost. Herně to byly dva zcela rozdílné poločasy. V první půli jsme hráli složitě, pohyb nahoře nebyl podle mých představ,“ uvedl kouč Fastavu Jan Jelínek.

S druhou půlí už byl mnohem spokojenější. „Pohyb už byl v pořádku. Také řešení situací bylo rychlejší a kvalitnější,“ pochvaloval si zlínský trenér, který proti Uničovu prostřídal dvě rozdílné jedenáctky. Divákům se předvedly i všechny letní posily. Hrál Fillo, Hrubý i Reiter.

Slovácko si po jednoznačné výhře nad Vyškovem (6:1) hravě poradilo i s Prostějovem.

Zápas bych řadil výš, i náš výkon byl kompaktnější. V obou zápasech jsme prostřídali dvě jedenáctky, každá hrála poločas. Jsme v nějaké tréninkové fázi a myslím, že v rámci přípravy měl zápas svoji kvalitu,“ hodnotil přípravný duel asistent trenéra Josef Mucha.

Dvakrát se proti Prostějovu prosadil záložník Lukáš Sadílek. „Je důležité, aby nám to tam padalo pořád. Někdy se na góly strašně nadřeme, teď to jde samo. Je to dobře pro sebevědomí všech hráčů,“ říká Sadílek.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka hrají další zápas už v úterý 29. června. Na staroměstském Širůchu vyzvou Liptovský Mikuláš. Zápas začíná v šestnáct hodin.

Výsledky z přípravy:

FC Fastav Zlín – SK Uničov 5:1 (1:1)

Branky: 36. Poznar, 52. Hrdlička, 62. Čanturišvili, 71. Tkáč, 90. Bobčík – 35. Krč z penalty

Zlín 1. poločas: Rakovan – Fillo, Kolář, Procházka, Nečas – Fantiš, Hlinka, Hrubý, Dramé – Reiter, Poznar.

2. poločas: Šiška – Vraštil, Cedidla, Simerský, Matejov – Hrdlička, Tkáč, Janetzký, Čanturišvili – Pedrito, Bobčík. Trenér: Jelínek.

1.FC Slovácko – 1.SK Prostějov 5:0 (3:0)

Branky: 19. Šašinka, 27. Petržela, 29. Daníček, 67. a 77. Sadílek.

Diváci: 150.

1.FC Slovácko. 1. poločas: Bajza – Kalabiška, Hofmann, Divíšek – Navrátil, Mareček, Daníček, Petržela, Tomič, Jurečka – Šašinka.

2. poločas: Nemrava – Šimko, Kadlec, Srubek, Reinberk – Holzer, Sadílek, Havlík, Kudela – Vecheta, Cicilia. Trenér: M. Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x