Ševci jdou na věc, za necelé dva týdny se hraje liga

Stanislav Dostál Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - U sousedů v Německu se už hraje Bundesliga, nějaké žehrání na to, že mají naši fotbalisté krátkou přestávku, tedy není na místě. Fotbalisté Zlína si krátce odpočinuli u stromečků, potrápili tělo několika individuálními tréninky a v pondělí už jdou do ostré a letos nejkratší možné přípravy.

Převratné hemžení nových tváří v ševcovské kabině nikdo čekat nemůže. „Trh se pořádně nehýbe v celé Evropě, takový klid si těžko vybavuji z hráčských a teď i manažerských časů,“ potvrzuje zlínský GM Zdeněk Grygera.

Není přitom vyloučeno, že se ještě nějaká nová tvář v řadách jedenáctého týmu tabulky objeví, ale času na zapracování posil by letos zkraje roku bylo zpropadeně málo. Žádné Turecko, žádné delší nabírání kondice.

„Hrát budeme už ve středu 6. ledna zřejmě na Vršavě s Blanskem, také druhý soupeř bude ze druhé ligy, v sobotu hostíme Líšeň. Věřím, že se dostaneme na hlavní stadion. Za týden v sobotu pak už hrajeme ostrý ligový zápas v Opavě. Což nebude lehké,“ ví moc dobře trenér Zlína Páník.

Smlouvu na dalšího dva a půl roku má v kapse brankář Stanislav Dostál. „Jsem rád, že to tak vyšlo,“ konstatoval coby symbol klubové věrnosti. Odchovanec zdejší fotbalové líhně naskočil poprvé do branky zlínského „Áčka“ v sedmnácti letech, v červnu právě začínajícího roku oslaví třicátiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x